Jeugdviscursus 2011

Op 11 mei startte de jeugdviscursus van 2011. Er waren elf enthousiaste deelnemers in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Een bijzonder feit is dat Luuk van Veen voor de derde keer meedeed met de viscursus en hij daardoor al zo ervaren is dat hij ons prima kon helpen met uitleggen aan de anderen! En Luuk is bereid om het volgend jaar weer mee te helpen, Luuk, BEDANKT!

Op boerderij Ter Weer hebben we een aantal theorie en praktijklessen gegeven waarbij we ze geleerd hebben een hengel op te tuigen, dobbers uit te loden, tuigje maken, visherkenning en nog veel meer!

De kids konden niet wachten op het moment dat we echt gingen vissen. Dit moment brak aan op de vierde les. We verzamelden bij de jachthaven. De teleurstelling was erg groot toen bleek dat we daar niet konden vissen vanwege de grote hoeveelheid waterplanten tegen de oever aan.  We hebben de kinderen toen geleerd een hengel op- en aftuigen en een voertje maken en spraken voor de volgende les een ander plek af om een wedstrijdje te vissen!

Op 8 juni, de laatste les van de cursus hebben we een wedstrijd gevist nabij de Lignestraat. Gelukkig werden er een aantal vissen gevangen en konden we de kinderen allemaal blij maken met een prijsje (gesponsord door All Sails, Wassenaar) en een “jeugdvisdiploma” van Sportvisserij Nederland. Na het gebruikelijke drankje en chipje vertrok iedereen weer huiswaarts met een ervaring en diploma rijker! En dat de kids het naar hun zin hebben gehad bleek wel uit de heerlijke slagroomtaart die we kado hebben gekregen!

Tot aan het water!
Willem en Léon.

 

Klik op de foto om te vergroten