uitslag 6 september 2008

De competitie van de WHSV 2008 kent een winnaar! Twee wedstrijden voor het einde is Johan Vreeburg niet meer van de koppositie af te krijgen. Vandaag viste hij op de Amstel een "eentje" en vergrootte daarmee de afstand tussen hem en zijn directe belagers tot "onoverbrugbaar".

Toen de baanuitzetters zich in alle vroegte naar Koudekerk aan de Amstel spoedde, kwam de regen met bakken uit de hemel. Naast de enorme buien, waaide het behoorlijk vanuit het zuidwesten. Iedere recreant zou zijn bed weer ingekropen zijn. Maar (gelukkig) niet de recht geaarde wedstrijdvisser; weer of geen weer; zij gaan vissen. En gelukkig maar, want zittend op de westelijke oever van de Amstel met de wind in de rug is het al met al nog een prachtige dag geworden. Zelfs de zon liet zich op enig moment zien.

Gedwongen door de weersomstandigheden en bekend met de zeer matige vangsten van een wedstrijd een week eerder op de Amstel, kozen de baanuitzetters voor het uitzetten van een vak bij de Kaasboer voor de deur (kun je de hele dag zwaaien naar de Japanners die met busladingen tegelijk naar de kaasmakerij komen) en voor een vak bij het Amstelpark. Gezien de omstandigheden en de vangsten waarschijnlijk de juiste keuze.

De eerste twee uren van de wedstrijd was het overal raak. Iedereen ving vis; sommigen mooie grote brasems, anderen moesten hun best doen om een redelijke maatvis te vangen; maar wel overal vis. Ruud Oliehoek, vandaag mee als gastvisser, ving een mooie zeelt van ruim anderhalve kilo. Na deze twee uren werd het moeilijk vis te blijven vangen. In het vak A bleven Johan Vreeburg en Fred van Eijk met regelmaat een mooie brasem binnen te halen. Niet veel, maar meer dan hun buren. Bram Zwanenburg had al snel een behoorlijke hoeveelheid vis in zijn net, maar kreeg het moeilijk in die stille periode. In het vak B werd het sappelen voor een mooie maatvis. Een enkeling ging helemaal naar de overkant om daar de vis te vangen. Weliswaar kleine vis, maar als je buren niets vangen en jij kleine vis, ga je toch hoog eindigen.

De Amstel wordt gecombineerd gebruikt. Zo zijn er naast de vele vissers, nog veel meer boten. Vooral roeiboten en kano's. In het vak A is de breedte 65 meter. Dat hebben de roeiers niet begrepen, want veruit de meeste roeiers gebruiken om onbegrijpelijke redenen de 10 tot 15 meter van de kant. Dat heeft Nelis Dieke aan den lijve ondervonden. Eén moment van onoplettendheid en daar ging zijn vaste hengel. Achter de kano aan de Amstel in. In plaats van hulp van de roeier werd hij rood van woede door de roeier achtergelaten. Gelukkig bleef zijn hengel drijven en wist Piet Mieloo met zijn feederhengel de helpende hand te bieden.

In vak A werd Johan Vreeburg winnaar met 13.750 gram. Met deze vangst werd hij tevens overall winnaar van vandaag en winnaar van de competitie 2008. In vak B werd Huig Hoek eerste met 9.450 gram.

Er is ook een promovendus. John de Haan wordt of eerste of tweede van de B-poule en is daarmee gegarandeerd van een promotieplaats. Huig Hoek zou in theorie nog door Fred van Eijk van de tweede promotieplaats verdrongen kunnen worden. Of dit inderdaad alleen theoretisch is zal de komende wedstrijd blijken. Wie tweede wordt in de A-poule en wie één-of-twee wordt in de B-poule gaan de volgende twee wedstrijden bepaald worden. Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers; de twee degradanten van de A-poule zijn Fred Verhoeven en Jan van den Oever. Jan van den Oever maakt in principe nog kans op behoud in de A-poule, maar vanwege zijn visvakantie naar Noorwegen mist hij één van de twee wedstrijden die hij broodnodig heeft voor het verbeteren van de slechtste resultaten. Daarmee blijft hij samen met Fred Verhoeven in de degradatiezone.

Johan Vreeburg - winnaar 2008

Fred van Eijk

Ruud Oliehoek met zeelt
De winnaar van de competitie 2008
Johan Vreeburg
Fred van Eijk
Ruud Oliehoek

 

Vak A
Vak B
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
1
Johan Vreeburg
5
13.750 gram
1
Huig Hoek
10 (kop)
9.450 gram
2
Bram Zwanenburg
2
12.850 gram
2
Eus van der Ham
16
7.300 gram
3
Fred van Eijk
4
12.300 gram
3
Adri de Troije
17 (staart)
4.850 gram
4
Piet Mieloo
8
8.600 gram
4
Willem van Duijn
12
4.400 gram
5
John de Haan
1 (kop)
8.475 gram
5
Jan van den Oever
13
3.600 gram
6
Willem Stoutjesdijk
3
4.200 gram
6
Fred Verhoeven
11
2.700 gram
7
Cor de Haar
7
3.900 gram
7
Boet Kastanja
14
1.850 gram
8
Nelis Dieke
9 (staart)
250 gram
8
Dirk Koolmoes
15
1.300 gram
9
Cor Jollie
6
75 gram

zie klassement

Hoogste dagvangst:

Grootste brasem:

 


Laatst bijgewerkt 14-sep-08 18:38 uur