8 september 2012 - Markervaart

Vandaag alweer de een-na-laatste wedstrijd van de zomercompetitie. En zomer is het met hoge temperaturen en veel zon. Jammer genoeg levert dat niet alleen prachtige visomstandigheden op, maar ook prachtig weer voor de bootjes. En bootjes waren er. Tot een uur of tien viel het mee, maar daarna is het een komen en gaan geworden van sloepen, vletten, jachtjes en zelfs zeer grote zeilboten. Vissen aan de overkant op het ondiepe werd vrijwel onmogelijk. Ingooien, scherp stellen en nat een minuutje snel weer ophalen om je lijn niet te verspelen. Degenen die gekozen hadden voor het diepe midden op of op de vaste hengel hadden gegokt hadden het gelijk aan hun zijde en vingen vis doordat zij continu door konden vissen.

Het einde van de zomer nadert en dat is aan het riet en het onkruid te merken. Op het voorste deel van het parcours was er lang niet meer gevist en waren er daardoor geen geknipte plekken. Wel riet van zo’n anderhalve meter hoog en anderhalve breed. Noodgedwongen is er daarom gebruik gemaakt van de ruim twintig stekken die keurig geknipt op het tweede deel van het parcours lagen, maar wel met het nadeel dat de deelnemers erg dicht op elkaar zaten.

Dat de geknipte plekken niet alleen voor het vissen zijn gebruikt, maar ook als tijdelijk openbaar toilet heeft Cor de Wit aan den lijve ondervonden. Hopelijk zijn zijn schoenen inmiddels weer toonbaar!

Vandaag is er historie geschreven. Voor het eerst in het bestaan van deze competitie is de clubkampioen voortgekomen uit de B-poul. Ondanks een mindere dag vandaag heeft Vincent de Reede het kampioenschap van de B-poule op zijn naam geschreven en het algeheel kampioenschap. Weliswaar staat de uitslag in de A-poule nog zeker niet vast, maar van de kanshebbers die in de laatste wedstrijd gaan uitmaken wie kampioen wordt, is er niemand die de uitslag van Vincent kan evenaren. Vincent: proficiat!

De tweede promovendus is Cor de Wit. Fred Verhoeven zat hem op de hielen, maar door de uitslag van Cor de Wit van vandaag (een drietje) zit er voor Fred, ondanks de winst vandaag (met 17.500 gram) geen tweede plek en dus promotie meer in. Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Ondanks een knappe inhaalrace in de tweede helft van de competitie, is Jan er niet in geslaagd degradatie af te wenden. Volgend jaar in de B-poule. De tweede degradant is nog niet zeker. André Bal heeft de slechtste papieren, maar als hij de laatste wedstrijd meedoet en een goed resultaat neerzet (hij kan nog een “negentje” goed maken, dan zal Robert van Duijn degraderen. Dan moet Robert overigens wel slechter dan een zesde plaats vissen. Robert heeft het dus in eigen hand. Een keurige winst in het A-vak werd vandaag opgeëist door Dirk Koolmoes. Vanaf plek 3 werd hij met 14.300 gram eerste in zijn vak. Het B-vak weerd met 17.500 gram gewonnen door Fred Verhoeven. Daarmee pakte Fred ook de over all overwinning van vandaag. Bijzondere vangsten waren krab door Johan Vreeburg en kreeft door Jan van den Oever. Ze kunnen samen wel een visrestaurant beginnen.

 

Markervaart
Boet Kastanja
Bram Zwanenburg
De Markervaart
koploper Boet Kastanja
Waar is Bram?
Dirk Koolmoes
Francis Scott
Fred van Eijk
Dirk Koolmoes. Slapen doen we 's-nachts
Francis Scott
Fred van Eijk
Fred Verhoeven
Hans Rijsbergen
Jan van den Oever
Winnaar Fred Verhoeven
Hans Rijsbergen
Jan van den oever
Paul van der Pol
Piet Mieloo
Robert van Duijn
Paul van der Pol
Piet Mieloo
Robert van Duijn
Ton Hakkeling
Kampioen Vincent de Reede
Willem Stoutjesdijk
Ton Hakkeling
Vincent de Reede
Willem Stoutjesdijk
Willem van Duijn
Willem van Duijn

 

Vak A
Vak B
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
1
Dirk Koolmoes
3
14.300
1
Fred Verhoeven
20 (staart)
17.500
2
Piet Mieloo
2
10.750
2
Robert van Duijn
17
9.900
3
Bram Zwanenburg
8
9.600
3
Cor de Wit
13
9.700
4
Cor de Haar
10
7.400
4
Jan van den Oever
19
7.500
5
Willem Stoutjesdijk
9
5.950
5
Eus van der Ham
18
6.800
6
Paul van der Pol
1 (kop)
5.000
Hans Rijsbergen
11
6.800
7
Francis Scott
4
4.800
7
Vincent de Reede
12
6.400
8
Ton Hakkeling
6
3.700
8
Willem van Duijn
15
4.250
9
Johan Vreeburg
5
2.000
9
Boet Kastanja
14
3.700
10
Jaco van Duijn
zka
10
Fred van Eijk
10
1.500

zie klassement

Hoogste dagvangst:

Grootste brasem:

Grootste kaper:

 


Laatst bijgewerkt 9-sep-12 13:28 uur