Rijn - 12 mei 2012

Alweer de zesde wedstrijd van het seizoen. Je verwacht dan al te maken te hebben met prachtige weersomstandigheden. Het is niet voor niets een zomercompetitie. Niets was minder waar. De wedstrijd was nog maar net begonnen of het begon te spetteren. Al vrij snel gevolgd door meer dan spetteren. Daar kwam een koude wind bij en we waren weer bij de zelfde situatie als al weken aan de gang is; nat en koud. Gelukkig kwam in het tweede deel van de wedstrijd het zonnetje een beetje door, waardoor in ieder geval de spullen weer droog mee naar huis konden.

Tijdens de algemene ledenvergadering werd verzocht dit jaar eens twee keer naar de Rijn te gaan. Als de waterplanten er zijn dan is er met de feeder op het ondiepe volop grote vis te vangen en bergen kleine vis met de vaste hengel. Op zich klopte dat met het beeld van vandaag. Met de feeder werden er zeer grote brasems gevangen en aan de vaste hengel kon je veel kleine vis vangen. Jammer genoeg waren de aantallen zeer laag. Op de staart wist Johan Vreeburg al binnen enkele minuten vis te vangen. Daar zaten twee brasems bij van 58 cm en over de twee kilo per stuk. Dat zou wat beloven! Tot zijn diepe teleurstelling startte een uurtje later dan wij een tweede vereniging haar wedstrijd en had hun parcours van 27 vissers strak tegen dat van ons aangelegd. Johan Vreeburg ging van een beloftevolle staartstek ineens over naar een bijna kansloze stek midden op het parcours. Overigens was dit volledig reglementair van die andere vereniging. Ook zij hadden een vergunning voor het houden van een wedstrijd verkregen en beiden verenigingen waren door de Hengelaarsbond vóór Leiden daarvan op de hoogte gesteld. Op zich een prima actie van de Hengelaarsbond.

Het had nog maar weinig gescheeld of de wedstrijd had het met een deelnemer minder moeten doen. Toen alle aanwezige vissers al lang en breed bezig waren uit te pakken, zwierf Fred Verhoeven nog over de N11 richting Gouda, dan weer richting Leiden, opslag af, dan weer opslag op, via de Ringweg Alphen aan de Rijn en weer terug. Kortom: Fred was verdwaald en zag het niet meer zitten. Gelukkig kon Johan Vreeburg aardig inschatten waar Fred rondzwierf en is hem gaan ophalen. Misschien moeten we dit jaar maar eens een TomTom op de prijzentafel leggen.

Van de aanwezige werklui hoorden we dat de Rijn eind dit jaar uitgebaggerd gaat worden. Gisteren waren ze druk bezig met het in kaart brengen van de diepten en ons beeld van dit water kwam goed overeen met hun meetgegevens. In het midden in de vaargeul 2 meter 50 tot 2 meter 70 en tot 10 - 15 meter uit de kant krap aan 1 meter 50.

Ondanks de zeer matige vangsten is er toch een winnaar. Op een zeer kansrijke stek (de woonboot) deed Robert van Duijn wat er op zo'n stek gedaan moet worden; winnen! Met 5.450 gram werd hij eerste van het B-vak en overall winnaar. Met deze vangst bleef hij nipt Johan Vreeburg voor die met slechts 50 gram minder tweede werd. De familie van Duijn was overduidelijk aanwezig, want vader Willem van Duijn werd winnaar van het A-vak met 5.050. Alweer het derde "eentje" van Willem. Houd hem in de gaten!

Er was ook een slecht bericht. Tijdens de wedstrijd hoorden wij van het overlijden van de vader van Fred van Eijk. Fred zelf was er vandaag al niet bij. Wij wensen Fred veel sterkte toe met dit verlies en denken met hem terug aan een man die destijds enkele jaren met veel plezier aanwezig is geweest op onze feestavond. Sterkte Fred!


 

Rijn
Dirk Koolmoes
Boet Kastanja
De Rijn bij Zwammerdam
Dirk Koolmoes
Boet Kastanja
Dirk Koolmoes
Fred Verhoeven
Robert van Duijn
Dirk Koolmoes
Fred Verhoeven
Robert van Duijn

 

Vak A
Vak B
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
1
Willem van Duijn
4
5.050
1
Robert van Duijn
14
5.450
2
Eus van der Ham
8
4.750
2
Johan Vreeburg
16 (staart)
5.400
3
Vincent de Reede
7
4.650
3
André Bal
10 (kop)
5.000
4
Willem Stoutjesdijk
1 (kop)
4.500
4
Boet Kastanja
15
2.200
Dirk Koolmoes
2
4.500
5
Bram Zwanenburg
12
1.850
6
Fred Verhoeven
3
3.900
6
Cor de Wit
13
1.400
7
Jaco van Duijn
9 (staart)
3.800
7
Piet Mieloo
11
25
8
Hans Rijsbergen
6
2.500
8
 
9
Jan van den Oever
5
1.650
9
 
 

zie klassement

Hoogste dagvangst:

Grootste brasem: Johan Vreeburg (2x) 58 cm

Grootste kaper:

 


Laatst bijgewerkt 13-may-12 10:17 uur