25 mei 2013 - Amstel-Drechtkanaal

Vandaag was het Amstel-Drechtkanaal aan de beurt. Helaas konden we niet terecht op de plek waar we al vele jaren onze wedstrijd houden. Een andere club heeft de wedstrijdvergunning ontvangen voor ons favoriete stuk. Het is dan sneu te moeten constateren dat die andere vereniging geen gebruik heeft gemaakt van dit water.

We zouden de wedstrijd vissen met het minimum aantal van 10 vissers. De rest was richting Denemarken of hadden andere bezigheden. Door wat misverstanden is de laatste afmelding tussen wal en schip gevallen en bleven er 9 deelnemers over. Om de deelnemers in de vroege ochtend van deze dag niet teleur te stellen en naar huis te sturen, is besloten gewoon te vissen. De baan was ook al uitgezet, dus hengels uit de foedralen en vissen!

Het Amstel-Drechtkanaal staat bekend als water waar zowel met de vaste stok als met de feeder een leuk visje gevangen kan worden. Zo niet vandaag. Wat een drama. De vangsten waren bedroevend slecht. Hebben we eindelijk na veel, erg veel, regenval een droge dag en kwam zelfs het zonnetje tevoorschijn, maar vangen we zeer matig. Noem het maar gewoon slecht. Zou de natuur dan inderdaad door het zeer koude voorjaar enkele weken achter lopen? Ook de kenmerkende velden met pompebladeren waren nog vrijwel onzichtbaar. Juist die plekken zijn vaak goed voor aardige vangsten. De onderlinge afstand tussen de vissers was door de uitzetters op 60 meter gezet, zodat de kansen op een goed vangst groeter werd. Het mocht dus niet baten.

Maar zoals altijd is er een winnaar. In het A-vak werd op de staartstek Cor de Haar eerste met 8.400 gram. In het B-vak werd Dirk Koolmoes eerste meet 2.650 gram. Overall winnaar van vandaag is dus Cor de Haar.

 

Amstel-Drechtkanaal
Dirk Koolmoes
Fred Verhoeven
Het Amstel-Drechtkanaal
Dirk Koolmoes
Fred Verhoeven
Paul van der Pol
Paul van der Pol

 

Vak A
Vak B
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
1
Haar, Cor de 
5 (staart)
8.400
1
Koolmoes, Dirk
8
2.650
2
Hakkeling, Ton
1 (kop)
4.400
2
Verhoeven, Fred
6 (kop)
1.650
3
Mieloo, Piet
3
3.850
3
Vreeburg, Johan
9 (staart)
1.000
4
Reede, Vincent de
4
2.300
4
Pol, Paul van
7
25
5
Kastanja, Boet
2
1.125
5
zzzzz
10
0

zie klassement

Hoogste dagvangst:

Grootste brasem:

Grootste karper:

 


Laatst bijgewerkt 26-may-13 11:08 uur