9 augustus 2014 - De Amstel

Vandaag naar het wedstrijdwater pur sang; De Amstel. Keuze genoeg. Met de vaste stok goed te bevissen ( het is alleen goed uitkijken met afsteken), met de picker vlak onder de kant, met de medium feeder op het midden of met de zwaardere feeder naar de overkant. In het laatste geval moet je wel rekening houden met de enorme hoeveelheid voorbij komende kano's van de verschillende kanoclubs uit de omgeving.

Vandaag een zeer beperkt deelnemersveld. Veel afwezigen door vakantie, werk, trouwerij of schilderen van het huis of andere beslommeringen. Het reglement geeft aan dat er minimaal 10 deelnemers moeten zijn om de wedstrijd door te laten gaan. Dat aantal werd maar net aan gehaald. Met twee maal vijf man en twee gastvissers begon de wedstrijd. Nog net voor het beginsignaal stroomde het nog van de regen. Gelukkig zijn we daarna, op wat lichte regen na, niet meer geplaagd door de regen. Sterker nog; het begon stevig te waaien en de zware regenwolken maakten snel plaats voor (deels) blauwe luchten.

In het B-vak werd Johan Vreeburg eerste en liet de kop- en staartvissers achter zich. Johan ving bijna een forse karper. Toen het bij het drillen spannend werd, brak de 0.14 onderlijn en stoof de karper weer richting midden. 1-0 voor de karper. In het A-vak werd de staartplek door Fred Verhoeven goed uitgebuit. Fred werd met 14.200 gram eerste in het A-vak en werd met die vangst ook de overallwinnaar van vandaag.

In het algemene klassement blijft Boet aan kop, gevolgd door Johan Vreeburg die nu net zoveel punten heeft als Boet, maar minder gewicht. Door het verbeteren van de "slechtste" wedstrijden is het te voorzien dat er flinke verschuivingen plaats vinden. Dat is deze week goed te zien bij Willem van Duijn die door het wegstrepen van een 11-punter door een "tweetje" stijgt van de 5e plaats met 36 punten, naar de derde plaatst met 27 punten. In de B-poule blijft Robert van Duijn koploper, maar klopt de runner up Fred Verhoeven duidelijk op de deur.

 

De Amstel
Boet Kastanja
Gastvisser Kees Riem
Ton Hakkeling

 

Vak A
Vak B
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
1
Verhoeven, Fred
5 (staart)
14.200
1
Vreeburg, Johan
9
13.200
2
Duijn, Willem van
2
8.500
2
Kastanja, Boet
10 (staart)
8.200
3
Ham, Eus van der
3
4.200
3
Zwanenburg, Bram
6 (kop)
4.300
4
Stoutjesdijk, Willem
1 (kop)
3.900
4
Koolmoes, Dirk
7
3.450
5
Hakkeling, Ton
4
3.500
5
Wijngaarden, Justin van
8
0

zie klassement

Hoogste dagvangst:

Grootste brasem:

Grootste karper:

 

Laatst bijgewerkt 10-Aug-2014 11:47 uur