20 september 2014 - Markervaart

Vandaag de één na laatste wedstrijd alweer van de competitie. Het seizoen is voorbij gevlogen.

In dichte tot zeer dichte mist reden de baanuitzetters in de vroege ochtend naar de Markervaart. Volgend jaar mag het best een kwartiertje later. Bij aankomst was er door de duisternis geen hand voor ogen te zien. Mocht dat wel zo zijn geweest, dan had de zeer dichte mist er wel voor gezorgd dat je weinig van de omgeving had opgemerkt. De feederaars onder ons moesten het eerste uur op gevoel gooien. De vaste stokvissers konden nauwelijks hun dobbertje zien. Er waren vandaag opvallend veel vaste stokvissers, wat later zou blijken de goede keuze was. Op afstand, op het ondiepe water aan de overkant, werd nauwelijks vis van betekenis gevangen. Klein grut zat er genoeg, maar een fatsoenlijke brasem zat er bijna niet. Dan de bootjes. De een na de ander kwam voorbij en vaak vlak langs de kant. Het koste de feedervissers weer een aantal lijnen en voorslagen. Meer geluk hadden de vissers die er voor kozen om dichtbij te vissen. De vaste stokken varieerden van 8 tot 13 meter en ook werd er een picker gespot op 15 meter.

Hoeveel geluk kun je hebben?
De vorige wedstrijd lootten Willem en Robert van Duijn de kop- en de staartplek. Daarmee ben je meestal in het voordeel op de rest. Ze buitte dat toen goed uit en werden beiden vakwinnaar. Vandaag gingen alle vissers hen voor bij de loting. Niemand trok de kop of de staart. Met nog twee balletjes te gaan trok Robert de kop en Willem de staart. Hoeveel geluk kun je hebben. Maar ze maakten het vandaag wederom opnieuw waar. Weer waren beiden vakwinnaar. Robert met 24.200 gram en Willem met 17.300.

Met deze twee eentjes nemen ze afstand van de rest in het algemene klassement. Beiden zijn volgende week naar verwachting afwezig dus hun puntenaantal zal niet meer wijzigen. De enige die daarvan kan profiteren is Boet Kastanja. Als Boet eerste wordt met meer dan 4.500 gram dan is Boet de winnaar van de A-poule. Zo niet dan wordt Willem dat. Zijn beiden niet aanwezig dan is Robert de overall kampioen. Daarentegen is het wel zo dat als Willem wel meedoet, hij Robert nog kan inhalen. Willem kan nog een 3-tje verbeteren en daarmee in punten gelijk eindigen met Robert. De doorslag komt dan van het gewicht en daarmee is Robert in het voordeel. Spanning ten top en zo hoort het..

De degradanten en een promovendus zijn wel bekend. Door gezondheidsproblemen kon Piet Mieloo de eerste helft van de competitie er niet bij zijn. Piet is er gelukkig weer bij en start volgend jaar in de B-poule. De tweede degradant is Dirk Koolmoes. Dirk is door een operatie aan zijn schouder uitgeschakeld. Dirk eindigt daarmee als een na laatste in het vak en rest hem degradatie. Robert van Duijn promoveert naar de A-poule en neemt of Fred van Eijk of Fred Verhoeven mee. De twee Fred's staan in punten gelijk en ook voor hen brengt de laatste wedstrijd de beslissing.

 

De mist trekt op
Cor de Haar
Francis Scott
Boet Kastanja
Justin van Wijngaarden

 

Vak A
Vak B
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
1
Duijn, Robert van
1 (kop)
24.200
1
Duijn, Willem van
14 (staart)
17.300
2
Zwanenburg, Bram
2
14.900
2
Eijk, Fred van
12
6.500
3
Haar, Cor de
6
7.100
3
Ham, Eus van der
13
4.200
4
Pol, Paul van
3
6.100
4
Verhoeven, Fred
11
4.000
5
Hakkeling, Ton
 4
2.900
5
Stoutjesdijk, Willem
9
3.800
6
Vreeburg, Johan
7
1.700
6
Wijngaarden, Justin van
8
3.500
7
Scott, Francis
5
1.350
7
Kastanja, Boet
10
2.500

zie klassement

Hoogste dagvangst:

Grootste brasem:

Grootste karper:

 


Laatst bijgewerkt 21-Sep-2014 uur