223 augustus 2014 - Amstel-Drechtkanaal

Vandaag stond het prachtige Amstel-Drechtkanaal op het programma. De baanuitzetters hebben gekozen voor twee stukken waar de wind niet recht in het gezicht, maar van opzij zou komen. Aanvankelijk was er vrijwel geen wind, maar dat bleef niet zo. In de loop van de ochtend kwam de wind uit het westen, het noorden en eventjes zelfs uit het zuidwesten. Het zal ongetwijfeld de invloed van de enorme regenwolken geweest zijn. Tijdens het uitzetten van de baan was het onweer op grote afstand te horen. Maar omdat het onweer op afstand bleef kon er gewoon gevist worden. Na goed anderhalf uur veranderde dat. De lucht betrok, werd pikzwart en vervolgens kwam de regen met bakken uit de hemel. Toen dat gepaard ging met flitsen en harde klappen is de wedstrijd voor 10 minuten onderbroken. Veiligheid voor alles!

Het Amstel-Drechtkanaal is redelijk voorspelbaar. Voor de grote vangsten moet een bed plompenbladeren tegenover je hebben of je moet vissen vanaf de kop- of staartstek. Dirk "tarly" was de geluksvogel die een plek lootte waar plompenbladeren te over waren. Hij buitte dat goed uit met een vangst van 15.500 gram. Een prima prestatie waarbij hij niet alleen vakwinnaar, maar ook overall winnaar werd. Het B-vak werd gewonnen door Eus van der Ham die van de kopstek 8.550 gram wist te vangen.

Vandaag geen karpers en zeelten. Twee vissoorten die vaak gevangen worden op dit water.

In het algemeen klassement is het gemeen spannend. Johan Vreeburg en Boet Kastanja voeren op dit moment de strijd aan. Alleen het gewicht maakt het verschil. De uitslagen van de komende drie wedstrijden zullen bepalen wie de kampioen wordt. Boet kan nog een 5, een 4 en een 3 verbeteren. Johan Vreeburg een 4, 3 en 2. Boet Kastanja staat er dus net even beter voor dan Johan. Maar daarachter moet Willem van Duijn niet vergeten worden. Willem heeft 5 punten achterstand op Boet en Johan, maar heeft nog een 3, 5 en 6 te verbeteren. Hij kan zomaar Johan en Boet nog voorbij gaan. Met drie goede prestaties kunnen ook Cor de Haar of Willem Stoutjesdijk nog als eerste eindigen. Kortom ongemeen spannend en zo hoort een competitie ook te zijn.

Vandaag en de komende weken zal Tim Verhoeven niet aanwezig zijn. Tim is vorige week onverwacht geopereerd en is momenteel herstellende. Bestuur en de wedstrijdvissers wensen Tim, vanaf deze plek al het goeds en vooral een snel herstel. We zien je graag weer terug in het volgende seizoen.

 

Bewolkte hemel
Het Amstel-Drechtkanaal
Dirk Koolmoes
Paul van der Pol
Piet Meloo
Dreigend onweer

 

Vak A
Vak B
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
1
Koolmoes, Dirk
2
15.500
1
Ham, Eus van der
7 (kop)
8.550
2
Vreeburg, Johan
1 (kop)
5.400
2
Zwanenburg, Bram
9
5.000
Haar, Cor de
5
5.400
3
Kastanja, Boet
3
4.050
4
Scott, Francis
6 (staart)
3.650
4
Verhoeven, Fred
10
2.100
5
Hakkeling, Ton
 4
400
5
Pol, Paul van
12 (staart)
1.700
6
Eijk, Fred van
3
150
6
Stoutjesdijk, Willem
11
1.450

zie klassement

Hoogste dagvangst:

Grootste brasem:

Grootste karper:

 


Laatst bijgewerkt 24-Aug-2014 22:27 uur