27 september 2014 - Noorderbuitenspaarne

Over de wedstrijd zelf valt niet veel te vertellen. In totaliteit werd er vandaag net geen 40 kilogram gevangen. Met 13 deelnemers is het gemiddelde resultaat net aan 3 kilo per persoon. Qua vangsten een absoluut dieptepunt van dit jaar. Gelukkig waren de omstandigheden werkelijk fantastisch. De dag begon met zware mist, maar al snel wist de zon het te winnen van de mist en werd het en prachtige ochtend. Dat goede omstandigheden niet gelijk staat aan goede vangsten werd vandaag wel weer eens bewezen.

Het was peuteren om een vis met enig gewicht in het netje te krijgen. Slechts hier en daar werd een brasempje gevangen en dan nog niet eens van grote omvang.

Voor Bram Zwanenburg werd de kop geloot. Bram zet samen met Johan Vreeburg wekelijks de baan uit en om die reden zijn ze nooit bij de loting aanwezig. Bram was vandaag zeer content met de loting. De kopplaats naast het slootje. Normaal garantie voor veel vis. Nu vielen niet alleen de vangsten tegen, maar had Bram af te rekenen met een snoek die tot vijf keer toe eerder bij de vis was dan Bram hem kon binnenhalen. Dan vang je al slecht en krijg je dat ook nog. Over de meerkoet die Bram terloops nog aan de lijn kreeg zullen we het maar niet hebben.

De laatste wedstrijd van het seizoen. De uitslag is bekend. Vandaag was hij afwezig, maar die punten had hij niet meer nodig, zo groot was zijn voorsprong. We hebben het over Robert van Duijn.. Hij was bij vijf wedstrijden verhinderd, maar dat mocht hem niet deren. Zelfs met vijf wedstrijden afwezigheid wist hij met afstand eerste te worden in de B-poule en doordat hij beter presteerde dan zijn vader die eerste is geworden in de A-poule, werd Robert tevens de clubkampioen van het seizoen 2014. Een prestatie van formaat.

Clubkampioen: Robert van Duijn
Winnaar A-poule: Willem van Duijn
Winnaar B-poule: Robert van Duijn
Winnaar Seniorencup: Boet Kastanja
Grootste brasem: Boet Kastanja + Bram Zwanenburg 58 cm
Grootste karper: Paul van der Pol 39 cm
Beste dagresultaat: Willem van Duijn 27.700 gram
Gepromoveerd naar de A-poule: Robert van Duijn en Fred van Eijk
Gedegradeerd naar de B-poule: Piet Mieloo en Dirk Koolmoes

He is een mooi seizoen geweest. Meestal met goed weer en gemiddeld genomen met veel vis. Het totaal resultaat van 2014 ligt op 1.595 kilogram, wat neerkomt op een gemiddelde vangst over het seizoen van 93 kilo per persoon.

 

Heet Noorderbuitenspaarne
Boet Kastanja en Bram Zwanenburg
Bram op de kopstek
Boet Kastanja
Ton Hakkeling op staart
Willem Stoutjesdijk
Eus van der Ham
Johan Vreeburg

 

Vak A
Vak B
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
1
Zwanenburg, Bram
1 (kop)
3.300
1
Eijk, Fred van
13 (staart)
6.550
2
Kastanja, Boet
3
2.350
2
Haar, Cor de 
10
6.150
3
Vreeburg, Johan
4
2.300
3
Duijn, Willem van
12
5.300
4
Ham, Eus van der
2
1.650
4
Pol, Paul van
11
4.000
5
Stoutjesdijk, Willem
6
1.300
5
Verhoeven, Fred
8 (kop)
3.500
6
Scott, Francis
5
1.200
6
Wijngaarden, Justin van
9
1.150
7
Hakkeling, Ton
7 (staart)
850
7
 
 

zie klassement

Hoogste dagvangst:

Grootste brasem:

Grootste karper:

 


Laatst bijgewerkt 28-Sep-2014 uur