Amstel-Drechtkanaal - 31 mei 2014

Vandaag naar het Amstel-Drechtkanaal. In de top 10 van mooiste, echt Hollandse, visplekjes komt het Amstel-Drechtkanaal zeker voor. Qua landschap kunnen maar weinig locaties opboksen tegen dit kanaal. Doordat er aan de sluis werkzaamheden plaatsvinden viel het met de overlast van de bootjes wel mee. Qua vangsten staat dit water zeker niet in een top-10. Je moet geluk hebben om een goede plek te loten om hoog te scoren. Kop- en staartplekken en natuurlijk een plek met plompenblad of riet. Vandaag kwamen ook daar de winnaars vandaan.

Wat opviel was dat er vandaag meerdere clubs op zoek waren naar een plek om te vissen; het was druk aan het water. En dat terwijl wij in het bezit waren van een wedstrijdvergunning. Het parcours is groot genoeg om te delen, maar je mag sterk twijfelen of die collegaverenigingen wel over de juiste papieren beschikken. Daar zou een BOA ook wel eens naar mogen kijken.

De weersomstandigheden waren vandaag perfect. Zonnetje en nauwelijks wind. Het kanaal stroomde aanvankelijk dan weer de ene kant op en dan weer de andere kant. In de loop van de ochtend veranderde dat tot een matig stroompje richting het zuiden. Al vrij snel na de start werd er vis gevangen. Kleine vis weliswaar, maar de springende en duikende vis die zich voor het startschot liet zien, liet zich ook vangen. Maar het hield niet over. Op een paar uitzonderingen na was het schrapen voor een visje. In het A-vak wist Dirk Koolmoes vanaf de kopstek zijn vak te winnen met 15.200 gram. In het B-vak werd Boet Kastanja eerste met 18.300 gram. Deze vangst maakte hem ook de overall-winnaar.

Er werd één karper gehaakt. Debutant Justin van Wijngaarden lukte het bijna om hem op de kant te krijgen. Jammer genoeg liep het gevecht met de karper in diens voordeel uit en had Justin het voor het nakijken. Wel zijn er twee zeelten ter weging aangeboden. Zowel Dirk Koolmoes als Johan Vreeburg vingen er een. Voor Johan is het zo'n beetje traditie om op dit water een of meer zeelten te vangen.

 

Het Amstel-Drechtkanaal
Fred Verhoeven
André Bal
De winnaar - Boet Kastanja
Cor "the hair"
Dirk Koolmoes en Tim Verhoeven
De zeelt van Johan Vreeburg
Paul van der Pol
Eus van der Ham

 

Vak A
Vak B
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
1
Koolmoes, Dirk
1 (kop)
15.200
1
Kastanja, Boet
8
18.300
2
Vreeburg, Johan
4
8.400
2
Stoutjesdijk, Willem
11
10.500
3
Haar, Cor de
6 (staart)
6.850
3
Wijngaarden, Justin van
7 (kop)
3.700
4
Bal, André
2
3.650
4
Hakkeling, Ton
12 (staart)
2.500
5
Verhoeven, Tim
3
1.500
5
Pol, Paul van
10
2.100
6
Ham, Eus van der
5
500
6
Verhoeven, Fred
9
800

zie klassement

Hoogste dagvangst:

Grootste brasem:

Grootste karper:

 


Laatst bijgewerkt 01-Jun-2014 uur