112 september - Nauernasche vaart

Na, voor mij, twee visloze zaterdagen, keek ik de afgelopen week wel weer uit naar een ochtendje vissen. De weersverwachting waren goed. Droog weer, een oostenwindje tot kracht 4 en later in de middag kans op buien. Het parcours, de Nauernasche Vaart. Een water waar de keuze waar je moet vissen niet moeilijk is. De winnaar heeft 9 van de 10 keer stijf tegen de overkant gevist.
Blijft over waarmee en hoe te vissen. Deze keuze had ik eigenlijk voor mezelf moeilijker gemaakt. Normaal gesproken vis hier altijd met mestpiertjes en gebruik ik zoet voer. Maar de laatste wedstrijd heb ik het een keer met boilies geprobeerd en voerde ik uitsluitend 3mm pellets. Dit leverde toen een 2e plaats op, met ruim 20 kilo.
De Nauernasche Vaart is ook een water waar je zo dicht op de weg zit, dat je bij het ingooien goed op moet letten, dat je geen fietser aan de haak slaat.

Omdat we tegen het einde van de competitie lopen en in de A-poule er nog een paar kanshebbers zijn, is het loten bij de benzinepomp al spannend. Wie zijn de kanshebbers, wat moeten zij vissen om te verbeteren. Wie heeft er nog recht op een kop/staart plek.

Ik lootte het B-vak. In de buurt van de plek waar ik de vorige keer gevist had. Het was even puzzelen hoe ik mijn kist neer ging zetten. Er was een klein schiereilandje waar mijn kist op kon staan, maar daar kon ik mijn aasbak niet goed neerzetten. Uiteindelijk brachten twee plankjes, die Willem Stoutjesdijk in zijn aanhanger had liggen de oplossing (Bedankt Willem).

Voor deze wedstrijd had ik de keuze gemaakt om weer gewoon met mestpiertjes te gaan vissen. Het voer dit keer niet zoet, maar op vismeelbasis met een paar handjes 3mm pellets.
De voerplek uiteraard stijf tegen de overkant.
Binnen een kwartier de eerste aanbeet. De top ging in 1 keer om. Een grote brasem. Hij schoot echter, nog boven mijn voerstek, los. Dat begint lekker.
Het duurde een half uur voor ik weer beet kreeg.
De eerste twee uur ving ik 4 paar brasems per uur. Ik zat voor mezelf al de rekensom te maken als dit zo door zou gaan ik 24 brasems zou gaan vangen en gezien de grote van de brasems op rond de 25 kilo uit zou kunnen komen. Al snel bleek dat je vissen niet wiskundig kant benaderen. Na tweeënhalf uur viel het compleet stil. Wat ik ook probeerde, kleinere haken, kortere onderlijntjes, grote wormen op een hair, boilies, casters en maden op de haak, slepen, er was geen beet meer te krijgen.
Twee uur voor einde wedstrijd begon ik pas weer leven te krijgen. Uiteindelijk ving ik 17 grote brasems. Hetgeen resulteerde in een gewicht van 21.000 gram
Willem Stoutjesdijk werd tweede in het vak met 16.000 gram.

In het A-vak wist Fred Verhoeven beslag te leggen op de 1e plaats met 14.800 gram. Gevolgd door Piet Mieloo met 10.600 gram

Groet,
Willem van Duijn

Met deze resultaten is het er in de A-poule nog spannender op geworden. De kanshebbers zijn nog dichter bij elkaar gekomen. Willem van Duijn heeft de leiding overgenomen van Bram Zwanenburg. Cor de Haar is op gelijke hoogte gekomen met Bram Zwanenburg. Aangezien Cor en Willem nog recht hebben op een kop/staart plek en beiden nog een 4-tje te verbeteren hebben, staan zij er relatief het beste voor. Maar vissen blijft vissen en is, zoals al gezegd is, niet wiskundig te benaderen.

In de B-poule is de winnaar bekend. Piet Mieloo is niet meer in te halen. Hij promoveert weer naar de A-poule.

 

.

 

 

Boet Kastanja
Cor de Haar
Kees Riem
Fred Verhoeven
Eus van der Ham
Dirk Koolmoes
Tim Verhoeven
Ton Hakkeling

 

Vak A
Vak B
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
1
Verhoeven, Fed
8 (staart)
14.800
1
Duijn, Willem van
10   21.000
2
Mieloo, Piet
1 (kop)
10.600
2
Stoutjesdijjk, Willem
12   16.000
3
Ham, Eus van der
7
10.150
3
Haar, Cor de
11   12.400
4
Koolmoes, Dirk
6
7.350
4
Bal, André
16 (staart)   9.800
5
Verhoeven, Tim
4
6.300
5
Scott, Francis
9 (kop)   7.200
6
Wijngaarden, Justin van
5
4,450
6
Kastanja, Boeet
13   7.000
7
Zwanenburg, Bram
2
4.250
7
Riem, Kees
14   2.009
8
Hakkeling, Ton
3
3.500
8
 
     

zie klassement

Hoogste dagvangst:

Grootste brasem:

Grootste karper