Hall of fame

Met regelmaat zal een lid van de vereniging gevraagd worden om via de site te laten weten wie hij is, waarom hij vist, wat zijn favoriete viswater is enzovoort. Het laatste interview is op deze pagina te vinden, onder aan de pagina is een overzicht te zien van eerdere interviews.

Deze maand is ons gewaardeerde secretaris/peningmeester, actief bestuurslid en wedstrijdvisser pur sang Adri de Troije

 

Foto

 

 

Wat is je naam

 

Adri de Troije

Wat is je leeftijd

 

58 jaar

Waar woon je

 

Katwijk zh

Wanneer ben je gestart met vissen

 

In mijn jeugd, ik ben de eerste 16 jaar van mijn leven opgegroeid in Drachten ( Friesland) en daar is heel veel mooi viswater.
In het begin ging ik met mijn vader veel naar de polders in de omgeving van Drachten en omstreken gingen we vissen, de vangsten waren toen zeer goed te noemen, veel grote brasems en veel mooie ruisvoorns. Later toen ik wat ouder was en mijn zwemdiploma’s had mocht ik er samen met mijn vrienden op uit om te gaan vissen, dat was natuurlijk veel spannender op de fiets naar b.v. de melkfabriek bij Opeinde waar het gebruikte water door een pijp naar het kanaal stroomde en daar zat heel veel vis of we gingen iets dichter bij in  de Haven van Drachten vissen ook daar was veel vis te vangen van brasem tot voorntjes.

 

Waarom vis je

 

Ik vindt het een heerlijke ontspanning en een mens moet hobby’s hebben. Tevens vindt ik het vissen in de vrije natuur het mooist, de rust en de vogels die je hoort of ziet in de vroege ochtend dat is pas genieten van het vissen, b.v. Hoge of Lage Vaart in de polders, en vrij vissen zal ik niet gauw in de Haarlemmer Ringvaart doen met al dat verkeer dat achter je langs raast.

 

Wat is je favoriete discipline van vissen

 

Vaste stok, maar voor het gemak stap ik vaak over op de winkle picker of de feeder b.v. bij te veel wind of te veel stroming.

Wat is je favoriete vis

 

Dat is natuurlijk de brasem, want dat breng gewicht in de schaal en je hebt er veel plezier aan bij het drillen van de vis.

Wat is je favoriete locatie

 

Dat is de Noorder Buitenspaarne te Spaarndam of het ‘B’ kanaal in het recreatiegebied Spaarnewoude maar dan wel op de goede stekken van het water als ik de keus heb.

De Heimanswetering is ook een favoriet water van mij.

 

Wat is je beste vangst ooit

 

Dat zijn er meerdere: B kanaal 60 kg. C kanaal 48 kg en een wedstrijd op de Nieuwkoopse plassen uit een bootje toen telde we niet het gewicht maar de punten ik had er dacht ik 1800 punten, 15 cm is een punt enz. Als dit kilo’s waren geweest dan was dat zeker rond de honderd kilo geweest  en dan was dat de beste vangst ooit.

 

Wat is het hoogtepunt van je carrière

 

Die moet denk ik nog komen, want ooit zal ik eens kampioen van de zomer competitie worden, het zal moeilijk zijn maar ik doe mijn uiterste best ?

Wat is je ultieme doel bij het vissen

 

Om altijd meer vis te vangen dan mijn mede vissers zal ook niet mee vallen maar het is ook een doel.

Hoe bereid jij je voor bij een dag vissen

 

 

Donderdag het aas halen bij Piet, schoonmaken, pieren indien nodig voorzien van nieuwe tuinturf . Vrijdags ga ik na mijn werk de aanhanger met hengel spullen halen en als eerste ga ik de hengels en tuigen controleren of ze nog meekunnen de eerst volgende wedstrijd zo niet dan maak ik nieuwe tuigen, onderlijnen, voorslagen en maak indien nodig de molens van de feeders nog eens schoon.
s’Avonds ga ik het voer aanmaken voor de volgende morgen, vaak maak ik twee soorten voer, vaste stok en feeder voer.

Dan op tijd naar bed want om 03:30 uur gaat weer de wekker af.

 

Wat is je favoriete voer en aas

 

 

Voer van Piet Meijvogel, samen gesteld door J.V.

Aas casters, maden groot en klein, pieren groot en klein en natuurlijk niet te vergeten ma ïs.

Wat is jouw tip voor je collega vissers

 

Doe vooral tijdens een wedstrijd s’morgens aan de waterkant rustig aan vooral met praten de mensen slapen nog om 05:00 uur je zou het zelf ook niet leuk vinden als je door vreemde mensen  s’morgens uit je slaap gehaald wordt voor niets.

Wat kan er volgens jou nog verbeterd worden aan de sportvisserij in Nederland

 

Dat er één VISpas komt voor heel Nederland dus ook alle wateren, ik denk dat het voor de vissers beter en overzichtelijker is

Wat is je favoriete internetsite

 

www.whsv.nl en www.wedstrijdvissen.nl

Heb je een eigen homepage

 

  Neen

Wat is je e-mailadres

 

detroije@planet.nl
Tot slot: wie zou jij als volgende geïnterviewde willen zien   Johan Vreeburg

 


Laatst bijgewerkt 08-Oct-2008 21:40 uur