Hall of fame

Met regelmaat zal een lid van de vereniging gevraagd worden om via de site te laten weten wie hij is, waarom hij vist, wat zijn favoriete viswater is enzovoort. Het laatste interview is op deze pagina te vinden, onder aan de pagina is een overzicht te zien van eerdere interviews.

Deze keer is dat Cor de Wit. Gewaardeerd deelnemer aan de competitie, zeer ervaren wedstrijdvisser en vaak ook wel Pinnokio genoemd.

 

Cor de Wit met Bob Nudd

Wat is je naam
Cor (Nudd) de Wit

 

Wat is je leeftijd
52

 

Waar woon je
Leiden

 

Wanneer ben je gestart met vissen In de buik van mijn moeder. Ineens was daar de lange lat van mijn vader.  Toen een paar jaar niet en daarna nooit meer zonder.

 

Waarom vis je De een gaat dansen en ik ging vissen. Mijn vader en opa hadden een grote invloed. Op zesjarige leeftijd ging ik al mee met mijn vader naar Kolhorn en Medemblik. Nu vis ik nog steeds omdat het een ontwikkelde passie is, een soort virus waar je niet meer vanaf komt.

 

Wat is je favoriete discipline van vissen De witvisvisserij en in het bijzonder de wedstrijdvisserij, waarbij het vissen met nieuwe technieken mij zeer aanspreekt.

 

Wat is je favoriete vis Haring…..en om te vangen natuurlijk de brasem vanwege zijn gewicht. De meeste wedstrijden worden gewonnen door de vangst van brasem.

 

Wat is je favoriete locatie De meeste wateren hebben mijn warme belangstelling. Dan moet je denken aan B-kanaal, Hoge Vaart, Nauernasche vaart. Maar mijn meest favoriete water is het Amsterdam-Rijnkanaal.

 

Wat is je beste vangst ooit Vorig jaar won ik de wedstrijd in de havens van Medemblik. Gezien de rest van het wedstrijdveld, met veel zeer geroutineerde vissers, deed het mij veel dat ik juist daar won.
Tijdens de 24-uurs van Arnoud van der Stad in 2010 aan het B-kanaal hebben we als team ruim 239 kilo gevangen.
De wedstrijd van De Vrije Visser aan de Ringvaart (de grootste vrije wedstrijd van Nederland) heb ik met mijn koppelmaat Alex Pison gewonnen met 76 kilo. Goed voor de overwinning en een KOC-ticket (mijn 5e)

 

Wat is het hoogtepunt van je carrière De KOC finale in 2000 in de Shannon. Daar viste ik de beste uitslag van de vier keer KOC die ik tot heden heb gevist.

 

Wat is je ultieme doel bij het vissen Plezier en ontspanning door met je vismaten een leuke en spannende wedstrijd te vissen.

 

Hoe bereid jij je voor bij een dag vissen Onderhoud op mijn spullen doe ik door de weeks als er geen wedstrijden zijn. Op donderdag begint het eigenlijk met het halen van aas. Op vrijdag het voer maken, de spullen klaar zetten en dan natuurlijk informatie ophalen bij andere topvissers. Goed voorbereid ga ik dan op zaterdag de wedstrijd in.

 

Wat is je favoriete voer en aas Al sinds jaar en dag vis ik met hetzelfde voer, wat ik ooit met mijn teammaten heb ontwikkeld.  Ik ben wel voor het uitproberen van voertjes waar anderen bewezen resultaten mee hebben. Zo ga ik nu het voer Bag’em proberen.

 

Wat is jouw tip voor je collega vissers Goed opletten wat er aan de waterkant gebeurt. Hoe wordt er gevist, waarmee wordt er gevist en wat zijn de vangende afstanden. Dus goed je ogen openhouden en niet nalaten aan je tactiek aan te passen.

 

Wat kan er volgens jou nog verbeterd worden aan de sportvisserij in Nederland Het vergunningstelsel op de schop. Schandalig zoals dat nu in elkaar steekt.
Wat is je favoriete internetsite

www.ukmatchangler.com

 

Heb je een eigen homepage Nee

 

Wat is je e-mailadres Cordewit50@gmail.com

 

Wie wil je in de volgend Hall of Fame aan het woord laten? Hans Rijsbergen

 

Eerdere interviews

 

 
Adri de Troije - juli 2008
Dennis Oomen - november 2008
George van Hutten - januari 2009
Jan van den Oever - december 2009
Eus van der Ham - september 2010
   
Laatst bijgewerkt 12-jun-11 8:13 uur