Hall of fame

Met regelmaat zal een lid van de vereniging gevraagd worden om via de site te laten weten wie hij is, waarom hij vist, wat zijn favoriete viswater is enzovoort. Het laatste interview is op deze pagina te vinden, onder aan de pagina is een overzicht te zien van eerdere interviews.

Deze keer is dat Hans Rijsbergen. Gewaardeerd deelnemer aan de competitie en altijd een zeer serieuze kanshebber voor de overwinning.Hans Rijsbergen

 


Wat is je naam
Hans Rijsbergen

Wat is je leeftijd
51 jaar

Waar woon je
Leiden

Wanneer ben je gestart met vissen Zoals zo velen als jong ventje met je vader mee. Bootje huren bij de Vinkeveense plassen motor zelf mee en vissen maar op ouderwetse grote voorns.

Waarom vis je Heb van m'n 15e tot m'n 19e postduiven gehad en ook meedere malen generaal kampioen geweest. Na m'n trouwen ben ik verhuisd en ben ik een andere hobby gaan zoeken. Een keertje mee met een collega, met een lange hengel vissen en dan ben je verkocht.

Wat is je favoriete discipline van vissen Vissen op meren met de feeder met veel wind (Noorder buitenspaarne) en dan grote brasems vangen.

Wat is je favoriete vis In de wedstrijd uiteraard brasem, maar zeelt vind ik een veel mooiere vis om te vangen. Het vissen op kleine vis doe ik te weinig om met de betere mee te komen.

Wat is je favoriete locatie Zoals ik al meldde de grote meren; Ketelmeer, Gooi en Eemmeer en het Noorder buitenspaarne. Helaas kom ik daar te weing.

Wat is je beste vangst ooit In een wedstrijd met Marcel (Noordwijkse) 54 kilo waarvan ik 36 kilo ving en wij de overwinning behaalde. Maar mooie vangsten hangen samen met de locatie. Ik houd van de natuur dus met een mindere vangst in een natuurgebied heb ik een beter gevoel als bij een grotere vangst langs de snelweg.

Wat is het hoogtepunt van je carrière Met het Ultimate team in een jaar John Kooy winnen (individueel 6e) Wout van Leeuwen winnen (individueel 5e) en tevens in dat jaar met het team rond de 10.000 gulden winnen.

Wat is je ultieme doel bij het vissen In de natuur zitten. Je werk vergeten. Met leuke mensen aan de waterkant zitten. De adrenaline voelen van het winnen. Genieten van het buiten zijn. Met ander woorden; lekker ontspannen met leuke mensen in de natuur zitten en met je hobby bezig zijn.

Hoe bereid jij je voor bij een dag vissen Denk als zo velen spulletjes in orde maken. Vroeger was ik er de hele week mee bezig, nu is dat toch wat minder geworden.

Wat is je favoriete voer en aas Voer maken we al 20 jaar zelf en is in die jaren weinig veranderd. Ik ben er ook van overtuigd dat de keuze, de plek en de ervaring belangrijker zijn. Favoriete aas het rode goud (mestpiertjes van Vincent).

Wat is jouw tip voor je collega vissers Keuze maken en geloven dat jouw keuze de juiste keuze is dus volhouden, er uiteraard er voor zorgen dat aas en materiaal in orde is.

Wat kan er volgens jou nog verbeterd worden aan de sportvisserij in Nederland Communicatie; ook onderling. Zie het voorbeeld van afgelopen week. Omdat er een vereniging water aanvraagt en er dan niet gaat zitten moesten wij uitwijken( voor niets dus), naar een slechter gedeelte van de Ringvaart.

Wat is je favoriete internetsite

matchfishing

 

Heb je een eigen homepage nee

Wat is je e-mailadres  
Wie wil je in de volgend Hall of Fame aan het woord laten? Bram Zwanenburg


Eerdere interviews

 

 
Adri de Troije - juli 2008
Dennis Oomen - november 2008
George van Hutten - januari 2009
Jan van den Oever - december 2009
Eus van der Ham - september 2010
Cor de Wit - februari 2011  
Laatst bijgewerkt 14-nov-11 21:46 uur