Hall of fame

Met regelmaat zal een lid van de vereniging gevraagd worden om via de site te laten weten wie hij is, waarom hij vist, wat zijn favoriete viswater is enzovoort. Het laatste interview is op deze pagina te vinden, onder aan de pagina is een overzicht te zien van eerdere interviews.

Deze keer is dat Jan van den Oever. Jan is bij velen bekend als een zeer aimabele man. Wie Jan niet kent van het vissen, kent hem misschien wel als de rechterhand van Piet Meyvogel in de winkel van Hengelsport Meijvogel te Katwijk.

Foto  

Jan van den Oever

Wat is je naam   Jan van den Oever

 

Wat is je leeftijd   Ik ben nu 57 jaar

 

Waar woon je   Ik woon in de wijk de Rooie buurt te Katwijk

 

Wanneer ben je gestart met vissen   Ik denk dat ik een jaar of 5 of 6 was dat ik met mijn vader mee mocht om op zondagmorgen te gaan vissen. Aan de Noordwijkervaart, mijn vader was gek op paling. Dus werd er altijd op paling gevist. Toen ik een jaar of 8 was kreeg ik voor mijn verjaardag een hengel. Bij Peters (van Daan) uit de Princestraat en die was uit één stuk met een zo genaamd Amsterdammertje. Ik viste bij de Roversbrug en de Oude Rijn met brood en als je ze kon vinden met wormen. Ik ben later overgestapt naar het vissen vanaf het strand in Noordwijk en viste dan van Den Helder tot ver in Zeeland. Iedere zaterdag en soms ook op zondag, vooral in de tijd dat ik weer alleen was. Een collega van me vroeg; "Kom bij ons vissen" en dat heb ik toen gedaan. En zo ben ik bij De Vliegende Visser (nu de WHSV) terechtgekomen en daar vis ik al weer een jaar of wat.

 

Waarom vis je   Ik vis om dat ik het leuk vind, en me soms goed kan ontspanen. En vooral als het goed weer is. Daarnaast kan ik ook goed van de natuur om me heen genieten.

 

Wat is je favoriete discipline van vissen   Van mij is dat nu met de feeder,  maar ik mag ook graag met de vaste stok vissen en sinds kort ook op karpertjes met de vaste stok in een karperput, is erg leuk.

 

Wat is je favoriete vis   In de wedstrijd is dat de brasem maar ik mag ook graag een mooie voorn of kolblei of een mooie winde vangen, maar als het lukt, is een karpertje ook leuk.

Wat is je favoriete locatie   Een van mijn favoriete wateren is het Zijkanaal C en het Haringvliet en ook Kanaal door Voorne. Maar ik mag ook graag vissen in de Markervaart of het Noordhollandskanaal                             
Wat is je beste vangst ooit   In de wedstrijd is dat aan de Ringvaart met 38 kg en met vrij vissen is dat ongeveer een  kilo of 70 in de haven van Amsterdam en in het Haringvliet misschien nog wel meer.

 

Wat is het hoogtepunt van je carrière   Dat weet ik niet. Moet nog komen hoop ik.

 

Wat is je ultieme doel bij het vissen   Dat weet ik niet. Ik vis om steeds weer wat bij te leren en het door te geven en het te delen met anderen zo dat zij er ook wat aan hebben.

 

Hoe bereid jij je voor bij een dag vissen   Op maandag naar piet meijvogel voor caster maden en dan naar de schuur om ze in een bak te doen om te casteren. Op vrijdagavond het voer doen naar het weer kijken of het regent of de zon schijnt. Dan de hengels nazien en de casters spoelen, maden schoonmaken en controleren of er genoeg onderlijnen zijn, anders maak ik er een paar. En dan op tijd naar bed.

 

Wat is je favoriete voer en aas   Mijn voer is het huismerk van Hengelsport Meijvogel voor de feeder of voor de vaste stok. Verder gebruik ik ook graag een mestpiertjes of maden, casters of ook wel pellets.

 

Wat is jouw tip voor je collega vissers

 

  Geniet van het vissen en kijk om je heen en geniet van de natuur.
Wat kan er volgens jou nog verbeterd worden aan de sportvisserij in Nederland

 

  Misschien één VISpas voor heel Nederland in plaats van al die losse VISpassen.

 

Wat is je favoriete internetsite

 

  De onze en verder weet ik het niet.
Heb je een eigen homepage

 

  Nee, heb ik niet
Wat is je e-mailadres

 

  janenria_vanden_oever@hetnet.nl                             

 

Tot slot: wie zou jij als volgende geïnterviewde willen zien

 

  Onze eigen feestneus Eus van der Ham

 


Laatst bijgewerkt 24-May-2010 10:40 uur