Hall of fame

Met regelmaat zal een lid van de vereniging gevraagd worden om via de site te laten weten wie hij is, waarom hij vist, wat zijn favoriete viswater is enzovoort. Het laatste interview is op deze pagina te vinden, onder aan de pagina is een overzicht te zien van eerdere interviews.

Deze maand is dat George van Hutten. Binnenkort gaat George periodiek een bijdrage leveren aan deze website. Wij stellen George alvast voor.

Foto

 

 

George van Hutten

 

 

Wat is je naam

 

George van Hutten

Wat is je leeftijd

 

Ik ben 45 jaren jong.

Waar woon je

 

In Den Haag.

Wanneer ben je gestart met vissen

 

Ik heb mijn jeugd doorgebracht in Wassenaar, waar ik sinds ca. mijn 10e jaar samen met mijn broer Will vele uren aan de waterkant heb doorgebracht. Op mijn 12e jaar ben ik voor het eerst in mijn leven met de wedstrijdvisserij in aanraking gekomen en was daarna meteen verkocht. Ik weet nog goed dat ik voor mijn basisschool mocht deelnemen aan de jaarlijks terugkerende scholen viswedstrijd. Ik had een driedelige rode telescoophengel en gebruikte Justus als voer. Met maden als aas viste ik 163 cm aan voorntjes bij elkaar. Ik werd daarmee eerste en ook mijn school eindigde in het scholenklassement op de eerste plaats

 

Waarom vis je

 

Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn. Het is en blijft elke keer weer een uitdaging om te proberen vissen in de verleiding te brengen om je aasje te pakken. Je hebt met levende, onvoorspelbare dieren te maken. Het feit dat je nooit van te voren kunt zeggen of je zult vangen, en als je vangt, hoe groot ze zullen zijn, brengt een bepaalde spanning met zich mee. Ik ben een echte catch and release visser en behandel elke vis met respect. 

 

Wat is je favoriete discipline van vissen

 

Dat is een lastige vraag. Ik ben opgegroeid in de wedstrijdvisserij (vaste stok, matchengel, swingtip en winckel-picker). Tussendoor heb ik me beziggehouden met karpervissen. De laatste jaren wil ik nog wel eens een kunstaasje uitgooien. Ik zou mezelf willen omschrijven als een allrounder.  

Wat is je favoriete vis

 

Heb je géén simpele vragen? Tot voor een paar jaar geleden was dat de karper, maar nadat ik in de USA gevist heb moet ik de eer geven aan de Largemouth Bass (Black bass). Een geweldige vechter. Korte felle runs met af en toe een sprong laten je vissershart sneller kloppen. Elke aanbeet is een aanslag op je kunstaas. Prachtig!!

 

Wat is je favoriete locatie

 

Weer een simpele vraag? Ik heb geen favoriete locatie. Ik ben dik tevreden als ik aan de Bernisse brasems aan het trekken ben, of op de pier van Hoek van Holland zeebaars of fint bestook. Als ik toch een water moet noemen is het “het Voedingskanaal” tussen Geervliet en Zwarte Waal omdat dit een “moeilijk” wedstrijdwater is. Ik hou van uitdaging.

 

Wat is je beste vangst ooit

 

Weer niet simpel hoor. De grootste karper die ik ooit gevangen heb woog ruim 40 pond, de vangst met het mooiste verhaal was de vangst van een karper van ver boven de 30 pond, en de grootste verrassing was de vangst van een mega baars. Wat betreft wedstrijdvissen kan ik moeilijk keuzes maken, omdat je bijvoorbeeld de ene wedstrijd ruim 27 kilo vis vangt omdat de vis er “ligt”, en je als 2e in je vak eindigt. De andere keer vis je met veel pijn en moeite 2380 gram bij elkaar en vist daarmee een 3 in je vak. Wat is dan beter?

 

Wat is het hoogtepunt van je carrière

 

Ik denk het jaar 1986, waarin ik federatiekampioen van de Randstad werd, en ons team zich als tweede plaatste voor het NK korpsen. Verder hebben we in dat jaar nog meer regionale en landelijke successen geboekt.

Wat is je ultieme doel bij het vissen

 

Mijn ultieme doel is genieten van en plezier hebben in het vissen, niet meer en niet minder. 

Hoe bereid jij je voor bij een dag vissen

 

Voor een wedstrijd zorg ik ervoor dat ik mijn aas en voer twee dagen van te voren in huis heb. Het voer meng ik de avond voor de wedstrijd, en maak het pas de dag van de wedstrijd aan het water aan. Dit doe ik als eerste alvorens mijn visspullen uit te pakken (de nog drogere bestanddelen hebben een actieve werking in het water). Maden laat ik een dag rondkruipen in een meelsoort. De meelsoort is afhankelijk van jaargetijde en wedstrijdwater. Het materiaal check ik ook de avond voor de visdag, en vervang het of pas het zonodig aan. Voor het kunstaas- en/of karpervissen zorg ik dat mijn spullen altijd in orde zijn. Voor deze disciplines bereid ik me niet echt voor.

 

Wat is je favoriete voer en aas

 

Voer moet niet te ingewikkeld zijn. Kijk maar naar de horeca. Een goede kok gebruikt per gerecht een beperkt aantal ingrediënten en specerijen. Zo blijft de smaak en de geur van het eten puur. Zo is het ook met lokvoer. Ik gebruik meestal vier of vijf ingrediënten. Voor brasem gebruik ik 3 delen paneer- en/of broodmeel, 1 deel maïsmeel, 1 deel coprah melasse en/of coulant, een zoetstof met geur, casters, voer- en vismaden. Voor voorn 2 delen paneer- en/of beschuitmeel, ½ deel maïsmeel, 1 deel (zelf) gemalen hennep, ½ deel (zelf) gemalen maanzaad, wat casters en voermaden en om het af te maken 1 deel Amorce X-21. Allround voer: zie brasemvoer, zonder coulant, maar met hennep, en minder zoet- en smaakstoffen.

 

Wat is jouw tip voor je collega vissers

 

Hou het milieu schoon.

Wat kan er volgens jou nog verbeterd worden aan de sportvisserij in Nederland

 

Als je het beleid bedoelt denk ik dat mevrouw Verburg (Minister van LNV) en consorten de sportvisserij wat meer mag raadplegen m.b.t. waterkwaliteit vraagstukken, en visstand  beheer. Als we het over de sport zelf hebben kunnen wij (wedstrijdvissers) nog steeds ontzettend veel leren van, met name, onze Engelse collega’s, ze staan hun mannetje in elke discipline.

Wat is je favoriete internetsite

 

Total fishing

Heb je een eigen homepage

 

Nee

Wat is je e-mailadres

 

ga.v.hutten@minvws.nl
Tot slot: wie zou jij als volgende geïnterviewde willen zien
Doe maar de Webmaster, Johan Vreeburg

 


Laatst bijgewerkt 31-Aug-2009 9:39 uur