Hall of fame

Met regelmaat zal een lid van de vereniging gevraagd worden om via de site te laten weten wie hij is, waarom hij vist, wat zijn favoriete viswater is enzovoort. Het laatste interview is op deze pagina te vinden, onder aan de pagina is een overzicht te zien van eerdere interviews.

Deze maand is de kampioen van 2006, Willem van Duijn aan de beurt. Willem is gevraagd naar eer en geweten de vragenlijst in te vullen. Hier het resultaat:

 

Foto

 

 

Wat is je naam

 

Willem van Duijn

Wat is je leeftijd

 

49

Waar woon je

 

Katwijk

Wanneer ben je gestart met vissen

 

Ik ben gestart met vissen toen ik een jaar of acht was. Ik viste in mijn jeugd vaak in de duinen bij “de muur”. Ik viste met een vaste hengel op voorntjes en baarsjes. Toen heb ik een periode gehad waarin ik veel ging snoeken. Lekker struinen langs de slootjes in de polder of de meertjes in de duinen.

Toen ik een jaar of achttien was viste ik veel, met de pen, op karper. Daarna kwam er een periode waarin ik regelmatig met de winkle picker in de Rijn viste en de laatste jaren vis ik meestal met de feeder.

Omdat ik altijd gesport en later training gegeven heb viste ik bijna alleen in de zomervakanties.

Twee jaar geleden ben ik gestopt met training gegeven. “De Kerkehouters” hebben me toen gevraagd om een keer een wedstrijdje mee te vissen, iets waar ze nu nog spijt van hebben (Geintje). Dit keertje meevissen is dus, mede door de geweldige sfeer die er altijd bij de wedstrijden is, voor mij uitgegroeid tot mijn favoriete hobby.

 

Waarom vis je

 

Ik vis omdat ik graag in de natuur ben en omdat het voor mij een stuk ontspanning is.

 

Wat is je favoriete discipline van vissen

 

Feedervissen. Geen verrassing denk ik.

 

Wat is je favoriete vis

 

Brasem. Die brengt bij de wedstrijden tenslotte het meeste gewicht in de schaal.

Wat is je favoriete locatie

 

Het Noorder Buitenspaarne (Mooie Nel)

Voor mij het feederwater bij uitstek. Om hier op de minder goede stekken goede resultaten te behalen moet je niet alleen ver, maar ook zuiver kunnen gooien. Bovendien wordt er vaak veel en grote brasem gevangen.

 

Wat is je beste vangst ooit

 

Mijn beste vangst was afgelopen zomer in het C-kanaal. Daar ving ik naast de brug van 06.00 tot 01.00 uur 64 grote brasems en nog een behoorlijk aantal baarsjes, kolbleien en blankvoorns

 

Wat is het hoogtepunt van je carrière

 

Met het laagst mogelijk aantal punten kampioen worden van de vereniging. Ik denk ook dat ik dat nooit meer zal kunnen evenaren.

Wat is je ultieme doel bij het vissen

 

Een dagvangst van meer dan 100 kiko

 

Hoe bereid jij je voor bij een dag vissen

 

 

Mijn voorbereiding op een wedstrijddag vissen begint eigenlijk al op dinsdag. Dan haal ik mijn maden om te casteren. Deze spoel ik goed af in water met een paar druppels afwasmiddel. Vervolgens gooi ik de maden in vochtig zaagsel. Zodra ze beginnen te casteren zeef ik ze drie keer op een dag af. Ik bewaar de casters, in een vacuumpot, in de ijskast. Op de haak gebruik ik altijd casters van de laatste zeefbeurt.

Al naar gelang mijn dienstrooster, vul ik op donderdag of vrijdag mijn onderlijnen aan en zet ik eventueel nieuwe voorslag op mijn molens.

Op vrijdag steek ik mestpieren en haal ik verse maden. Vrijdagavond maak ik mijn voer aan en zet ik mijn spullen klaar. Voor ik op de dag van de wedstrijd naar de Konmar rijdt kijk ik altijd nog even op teletekst naar de weersverwachtingen.

 

Wat is je favoriete voer en aas

 

 

Mijn favoriete voer is het feedervoer van Sam Theunissen. In het eerste jaar dat ik wedstrijden viste heb ik verschillende voertjes geprobeerd, zowel zelfgemaakt voer, als kant- en klaarvoer. Ik vond toen dat ik met het voer van Sam Theunissen de beste resultaten haalde. Het afgelopen jaar heb ik alleen met dit voer gevist. Door het voer doe ik altijd twee eetlepels lecithine op een kilo droogvoer.  Ik maak dit voer aan met water, waarin ik een scheut Aromix Bremes of Bream meng.

Mijn favoriete aas is mestpier en dan met name de mestpieren uit de mesthoop van de vader van Fred van Eijk. Mooi rood, stevig en afgelopen seizoen voor menige brasem niet te weerstaan.

 

Wat is jouw tip voor je collega vissers

 

Maak aan de hand van het weer van de afgelopen en de weersverwachting een keuze waar je gaat vissen en volhardt in deze keuze. Het heeft me het afgelopen jaar twee keer een overwinning opgeleverd.

 

Wat kan er volgens jou nog verbeterd worden aan de sportvisserij in Nederland

 

Dat iedereen in elkaars viswater mag vissen. Dan hoef je maar van 1 vereniging lid te worden en kun je de lijsten van viswateren afschaffen.

 

Wat is je favoriete internetsite

 

Heb je een eigen homepage

 

 

Nee

 

Wat is je e-mailadres

 

Geen; heeft u een vraag of wilt u reageren dan kan dat via de webmaster. Deze zorgt er voor dat het bericht bij Willem terecht komt.
Tot slot: wie zou jij als volgende geïnterviewde willen zien   Piet Durieux lijkt me wel leuk voor het volgende interview.

 

Eerdere interviews

 

 


Laatst bijgewerkt 16-Sep-2007 16:43 uur