Gelote koppelwedstrijd 2014 - 30 augustus 2014

Vandaag stond de jaarlijkse gelote koppelwedstrijd op het programma. Uitgangspunt is dat je inschrijft zonder te weten met wie je de wedstrijd vist. Dat kan de huidige clubkampioen zijn of de net beginnende junior. De loting aan de waterkant bepaalt wie je maat is. Met de inschrijving liep het oorspronkelijk geen storm. Een week voor de sluiting waren er vier deelnemers; de organisatie meegenomen. Uiteindelijk deden er vandaag toch nog 16 man mee. Acht koppels dus; een mooi aantal.

Toen vanochtend in alle vroegte de baanuitzetters op pad gingen kwamen ze veel regen tegen. Plensbuien van vanjewelste. Gelukkig was het tijdens de plaatsloting en het uitpakken van de spullen droog. Dat werd gedurende de wedstrijd wel anders. "Zwaar bewolkt met buien" was de voorspelling en dat is uitgekomen. Het ene moment was het prachtig weer en doordat de wind ook nog eens in de rug stond, prima uit te houden. Maar als er een bui los kwam was het ook wel of de kraan volledig open ging. Het hoosde!. Gelukkig brak op tijd de zon weer door en konden na afloop de spullen droog opgeruimd worden. Als parcours was het stuk van de betonfabriek richting de pont genomen. Een stuk met potentie. De plekken stonden ruim 60 meter uit elkaar om de vangstkansen te vergroten.

Direct na de start werd er goed vis gevangen. Waarschijnlijk door de flinke stroming die er stond werd er over de gehele linie goed gevangen. Mooie grote brasems verruilden het open water voor een tijdelijk verblijf in het leefnet. Anders werd het toen in een relatief korte tijd er een gigantische rijnaak voorbij kwam, de stroming om ging en het enorm begon te regenen. Het was niet aan een ieder om te blijven vangen. Degenen die dat wel deden zette een mooie uitslag neer. Winnaars waren Cor de Wit en Hans Rijsbergen met een prachtig gewicht van 37.350 gram. Cor en Hans werden op de hielen gezetten door Bram Zwanenburg en Boet Kastanja die het goed deden met een vangst van 32.300 gram.

 

Dirk Koolmoes
Bram Zwanenburg en Boet Kastanja
Hans Rijsbergen en Cor de Wit
Fred van Eijk en Leo Diemel
Willem Stoutjesdijk
Het hoosde
De rijnaak
Weg voerstek
Piet Mieloo
Kees Riem en Eus van der Ham
Eus van der Ham
Eus van der Ham
Willem Stoutjesdijk
Fred van Eijk
Leo Diemel
De prijsuitreiking
met een door de penningmeester gesponsord drankje

 

Vak A
uitslag
Naam
Plaatsnummer
Gewicht
1
Hans Rijsbergen en Cor de Wit
6
37.350
2
Boet Kastanja en Bram Zwanenburg
5
32.300
3
Ton Hakkeling en Francis Scott
8 (staart)
26.650
4   Cor Schenk en Fred Verhoeven   7   21.900  
5
Eus van der Ham en Kees Riem
1 (kop)
17.150
6
Piet Mieloo en Johan Vreeburg
2
14.750
7
Leo Diemel en Fred van Eijk
3
14.650
8
Willem Stoutjesdijk en Dirk Koolmoes
4
12.550

 

Laatst bijgewerkt 26-Jul-2016 July 26, 2016 17:57 uur