Feestelijke receptie 60 jarig bestaan

De WHSV is jarig en heeft dat gevierd. Zaterdag 17 september was het zover. In het verenigingsgebouw van buurtvereniging O&O is de receptie gehouden. Leden, oud-leden en genodigden ontvingen van het bestuur van de WHSV een uitnodiging om met elkaar feestelijk stil te staan bij dit heugelijke feit.

Niet onvermeld mag blijven dat we met elkaar ook stil hebben gestaan bij het overlijden van onze huisleverancier, sponsor en voor velen goede vriend Piet Meijvogel. Piet heeft de strijd van die rotziekte niet kunnen overwinnen en slechts één dag voor deze receptie is het bestuur en vele leden aanwezig geweest op zijn begrafenis. Wel vreemd om dan één dag later een feestje te vieren. Maar we weten dat Piet het niet anders gewild zou hebben.

De zaal was mooi versierd en Eus van der Ham en Willem Stoutjesdijk hebben hun best gedaan om de historie zichtbaar te maken met een tentoonstelling van hengelmateriaal en met documenten en foto’s die een blik gaven op hoe het is geweest.Zoals dat gaat bij recepties zijn er vele felicitaties uitgewisseld en enkele toespraken gehouden. De burgermeester van de gemeente Wassenaar Jan Hoekema was aanwezig en heeft een speech gehouden waarbij hij de WHSV vooral roemde om de aandacht die de vereniging geeft aan de jeugd en aan de ecologische aspecten van de visserij. De burgemeester nam namens de Stichting Kika een cheque van de WHSV ter waarde van €600 in ontvangst. De WHSV heeft bijzonder aandacht voor de jeugd en beseft zich terdege dat gezondheid geen vanzelfsprekendheid is. Om dat te benadrukken is er voor elk jaar 10 euro gedoneerd.Van de federatie Sportvisserij Zuidwest Nederland was Arie de Graaf aanwezig. Naast lovende woorden overhandigde De heer De Graaf de WHSV een prachtig glazen award. Tevens ontving de WHSV van de federatie Sportvisserij Zuidwest Nederland een cheque ter waarde van €125. De WHSV dankte de heer De Graaf voor deze cheque en beloofde de aanwezigen dat dit wordt toegevoegd aan de donatie aan de Stichting Kika. De heer De Graaf heeft er tevens voor gezorgd dat allen voorzien werden van een petje, een sleutelhanger en linnen tas. Een leuke geste!Na deze toespraak was het de beurt aan de voorzitter van de WHSV, André Breijer. André nam de aanwezigen mee naar het oprichtingsjaar 1951. Wat in 1951 met een aardbeving begon eindigde in 2011 met een zeer actieve en financieel gezonde vereniging en nog een gewisse toekomst in het verschiet.

 

Na de toespraak van de voorzitter was het de beurt aan de heer Joop Bongers, directeur van Sportvisserij Nederland. Sportvisserij Nederland is verheugd met zulke actieve verenigingen als de WHSV en feliciteerde de WHSV met haar jubileum. Namens Sportvisserij Nederland overhandigde hij de vereniging een beker waarbij de "cup met de grote oren" bijna niet in de schaduw van kan staan.


Na alle lofuitingen nodigde de voorzitter de aanwezigen uit om vooral te profiteren van de drankjes en de hapjes die door de vereniging zijn aangeboden. Op naar het volgende jubileum!!