Andre Bal Winnaar aan de Amstel

 

Vandaag 7 juli was het strijdtoneel  de Amstel. Na een app bericht te hebben mogen ontvangen van Boet  de aanrijdroute bepaald via Dirk K. voor het in ontvangst nemen van de kriebels, mijn dank maat. Vandaag mocht ik plaats nemen op nummer 3 heerlijk in de schaduw normaal ben ik daar nooit blij mee maar met de heersende temperaturen van dit moment is dat vandaag geen straf. Gezien het mooie weer was de verwachting dat het druk zou worden met de nodige bootjes en boten. Er was zelfs een moment dat ik me in Venetië waande de nodige gondels kwamen voorbij.

De Amstel stroomde in de richting van Amsterdam en dat is een goed teken.  Normaal gesproken levert dat veel vis op. Vandaag besloten richting de overkant te vissen, 2 meter uit de kant een schone plek gevonden. In eerste instantie begonnen met 2 maden en een caster op haak 18, dat leverde een aantal halfslag brasems op. Zoals verwacht was de vis het eerste uur goed los, slag na slag ging het net in en ook het formaat werd groter met een paar dikke wormen op de hair was het goed feest.

Nadat de stromingsrichting veranderde werden de beten steeds minder de laatste 1,5 uur bracht zelfs helemaal geen vis meer op. Ondanks een aantal gehaakte bootjes en heerlijke dag gehad .

Groet André