Andre Bal wint aan de Heimanswetering6 April, locatie Heimanswetering.

Vandaag in het holst van de nacht richting de waterkant, ik verbaas me elke keer weer dat bij aankomst iedereen zich kan prepareren en settelen. Het is tenslotte nog pikkedonker, gelukkig hadden ze speciaal voor mij een lantaarnpaal geplaatst zodat ik ook mijn spullen kon optuigen. De overige deelnemers liepen rond met mijnwerkers lampen.

Vandaag was ik de gelukkige om plaats te nemen op het staartnummer, normaal gesproken heeft dit een voordeel op de rest. Vandaag alleen de vaste stok meegenomen, nadat ik in de verte de kerkklok hoorde gaan kon ik opmaken dat het 7.30 was. Begonnen met het opbouwen van de voerplek, 4 kleine balletjes schraal voer er in, en vissen maar. De gekozen afstand was tussen de 11 m en 14 m.

Licht vissen was in het begin mijn motto, 0,75 gr dit resulteerde al snel in een paar voorns en blieken. Nadat de stroming er een beetje in kwam werd het 1,25gr. De wedstrijd begon dus redelijk, nadat de wind aantrok kwam ook de nattigheid. Uiteraard had ik hier geen rekening mee gehouden, het zou tenslotte een aangename dag worden. Gedurende de eerste 2 uur kon ik een redelijk aantal vissen verschalken niet groot maar wel in een redelijk tempo. De wind stond recht op de kant, dus het wel bekende spreekwoord wind op de hand is vis in de kant. De laatste uren besloot ik me dan ook te concentreren op de kortere afstand. Daar bleek de vis iets groter van formaat te zijn, kortom de nodige halfslag brasem kon ik verwelkomen. Over de laatste 2 uur kan ik kort zijn. Het weer knapte een beetje op en de vis was verdwenen. Bram moest zijn weegnet nog even natmaken, dit nam hij trouwens wel erg letterlijk. Hij gooide het hele net de plomp in en moest met de nodige capriolen zijn net redden. De weegschaal kwam uit op iets meer dan 9 kg, hiermee was ik de winnaar voor vandaag.

Gr André