Piet Meijvogel memorial

Na woensdag al een wedstrijdje te mogen vissen op het Kanaal door Voorne was de conclusie dat het een zware dag zou gaan worden. Woensdag waren de vangsten al dramatisch daarbij zou het weer ook winters en stormachtig worden.

Wat betreft het verwachte weer is het mij erg meegevallen, hier en daar een hagelsteen en stormachtige wind met daarbij een zonnestraal. Daarmee zijn we gelijk klaar met de positieve kant van dit verhaal.

Na woensdag op het eiland te hebben gezeten, mocht ik vandaag op steiger nummer 70 plaats nemen. Gezien de wind had ik de vaste stok niet meegenomen een wijs besluit met soms windstoten welke alles door de lucht liet vliegen, de maden kregen vandaag zelfs gratis vliegles.

Begonnen met 2 plekken op te bouwen eentje stijf tegen de overkant en eentje op driekwart, daarbij heel weinig voer en aas gebracht ,woensdag had ik de vis van de overkant. Na 2 uur zonder beet of indicatie aan de overkant te hebben gevist teruggegaan naar driekwart. Het zat er al aan te komen vandaag zouden de vangsten bestaan uit een aantal vissen, overal was het niks zelfs bij de sluis werd niet gevangen.

Na een half uur kreeg ik mijn eerste indicatie dat er vis aanwezig was, en ja hoor de top ging krom de eerste kolblei ging het net in kort daarna de tweede. In de loop van de wedstrijd kon ik daar nog een aantal dikke platte en wat kleinsspul bij vangen waarbij de weegschaal 7,2 kg aan tikte, dit was gezien de overige vangsten ruim voldoende voor de dagzege en megabokaal.

Ik vraag me af of we nog wel naar dit water moeten afreizen? Jaarlijks nemen de vangsten af zeker in het geval dat er sprake is van een terugkerende Engelse invasie van wedstrijdvissers welke weken het water bevissen dit in combinatie met verzouten van het haringvliet en de beroepsvisserij gaat dit mooie stuk water naar de kl…te.

Gr.André