Nachtvissen in Wassenaar

Sinds 1 oktober 2012 is er veel gewijzigd op het gebied van het nachtvissen. Wij willen u hier juist informeren, wat deze regels voor het vissen in Wassenaar betekenen.
Wij willen u daarom wijzen op de vergunningsvoorschriften ( visserijwet ) en de Algemeen Plaatselijke verordening van Wassenaar.

Het is in de maanden Juni, Juli en Augustus toegestaan om in de gemeente Wassenaar te nachtvissen, mits men een geldige vergunning heeft, dus lid bent van de WHSV of de grote VISpas heeft uit een andere vereniging. Buiten deze maanden is nachtvissen in Wassenaar nergens toegestaan. Onze vereniging heeft er voor gekozen om geen wateren in te brengen in de landelijke lijst, waar het gehele jaar mag worden nacht gevist. U zult dus in de vergunning ( het grote boekje ) geen nachtvissymbool vinden bij de Wassenaarse wateren.

Karper_nachtvissen_1   * weet wanneer je mag nachtvissen!

 

Zorg daarom ook dat u altijd uw vergunning kan tonen. Dit is dus de VISpas van de WHSV in combinatie met het vergunningsboekje van de WHSV (Verenigingslijst van viswateren) of een VISpas met de daarbij behorende Landelijke lijst van viswateren.

Karper_nachtvissen_2Karper_nachtvissen_3 * zorg dat je ze ( bij je ) hebt!

De Wassenaarse hengelsportvereniging verleent GEEN derde hengelvergunning. Vissen met drie hengels is binnen de wateren van de WHSV ten allen tijde verboden

Karper_nachtvissen_4   * dit mag in Wassenaar dus niet!

 

LOKALE WETGEVING

Het is NIET toegestaan om een slapen op of aan de weg, of daar een kennelijk ingerichte slaapplaats te hebben in de gemeente Wassenaar. Dit geldt alleen tussen twee uur na zonsondergang en één uur voor zonsopgang. Dit betekent dat de wijze waarop u de visplek heeft ingericht bepalend is of u strafbaar bent. Een bivvy ( tent) plaatsen is ten allen tijde een ingerichte slaapplaats. U mag wel enige vorm van beschutting plaatsen, zoals een paraplu.

 

Karper_nachtvissen_5 * dit is dus ook een slaapplaats en dus verboden tussen 2 uur na zonsondergang en 1 uur voor zonsopgang.

Karper_nachtvissen_6
* zo mag u dus wel nachtvissen, als u tenminste de vergunning op orde heeft.

Dus ook hier geldt dat het symbool voor nachtverblijf aan wateren in Wassenaar zal ontbreken in de vergunning, omdat de gemeente Wassenaar zelf niet wil dat er nachtverblijf plaatsvindt.

TEN SLOTTE

Het is verboden om overlast te veroorzaken, in combinatie met overmatig alcoholgebruik.

Karper_nachtvissen_7 

Ook het achterlaten van afval kan u een behoorlijke boete opleveren.

Let ook op bij de Pauwvijver en de vijver bij de Backershagenlaan, daar geld op sommige gedeelten ook een verboden toegang, tussen bepaalde tijden!
Ook dit kan een behoorlijke boete opleveren.

De controleurs van de WHSV, de federatie en de Politie controleren zeer regelmatig, dus kom niet voor verrassingen te staan en houd je aan de regels!

Zie hier voor de Wassenaarse APV

Laatst bijgewerkt 25-Jul-2016 20:37 uur