Fotoalbum

Heeft u bijzondere vangsten gedaan, deel die ervaring dan met anderen en stuur uw foto en verhaal in. Het e-mailadres is webmaster@whsv.nl

Klik op de foto voor een grotere afbeelding

 

29-8-2019

 

Jim vangt een mega snoek van 110 cm in de pauwvijver. Na avonden niets gevangen nu bingo !

Gefeliciteerd Jim je eerste 100+

 
 

03-05-2017 Eerst een koi van 8 kg en daarna een spiegel van 19 kg! Beide gevangen in Frankrijk op een 15Ha groot meer

Dennis Omen


 
 

13 maart 2017 - Bij de haven een brasem gevangen loopbrug 

rob van der spek

 
 

9 augustus 2016

Michael Guerain gevangen karper bij de kinder boerderij

 
 
Dennis Oomen met steur. Gevangen in augustus 2014  
 
Op 30/1/2014 is Ricardo Harberink een middagje wezen vissen op de Wassenaarse wetering, samen met zijn zwagertje/vismaat. Het resultaat is een mooie vis van 74cm voor zijn vismaatje en een mooie 1.01m voor hem zelf.
 
 
 
Zwager/vismaat van Ricardo Harberink  
 
Dennis Oomen is lid geworden van de visclub Pennekenvolt en gaat daar de grote jongens vangen. Deze vangst is van.eind oktober 2013.  
 
Ricardo Harberink met een mooie snoek. Op 31 oktober 2013 gevangen op de Wassenaarse wetering bij het bankje bij de vuilnisbelt.
 
 
Dennis Oomen met een in oktober 2013 gevangen karper op de Rijn bij Katwijk-Binnen

 
 
Roy Konijn
Roy Konijn (de technische man achter de website) met een prachtige snoek.  
 
Meerval
Op jullie site las ik een vangstverhaal van Jos van Veen die eind zomer 2011 een steurtje heeft gevangen in het Amsteldrecht kanaal.

Leuk want ik heb in september 2011 eveneens in het Amsteldrecht kanaal een steurje gevangen. Met de picker van 2.70 m op een smal gedeelte tegen het riet aan gevist met worm en made. Die van mij was 54 cm groot en waarschijnlijk een ex-vijvergenootje van het exemplaar van jullie visbroeder. Wilde ik toch even laten weten want het blijft toch wel bijzonder. En ja..., wat klein is wordt toch ook groot dus over een paar jaar zijn ze leuk gegroeid en wordt het nog gezelliger.

Visgroeten van Hans den Reijer.
Lid van HSV De Vliet

 

 
 
Jim Blonk
Hierbij stuur ik een foto van een paling die ik in de Wassenaarse wetering heb gevangen. Hierbij had ik nog nooit een paling gevangen. Ik heb hem gevangen met een dobber met eraan een loodje van 10 gram dat over de lijn kon schuiven en de haak was beaast met een dotje maden die aan een penhengel die was bedoeld voor voorns. Daarvoor hadden ik en mijn vismaat iets van: "ze doen het niet vandaag". Toen kwam mijn moeder even kijken (het is maar een heel klein stukje lopen van ons huis) en toen zag ik mijn dobber onder gaan Na het aanslaan dacht ik een brasem gehaakt, maar toen voelde ik gelijk dat ik iets anders gehaakt had De vis wou naar de waterplanten, dus ik de slip tegen houden. Nadat de vis moe was zag ik dat het een paling was. Toen de vis  geschept en voelde ik gelijk dat het een hele gladde vis was. Dus ging de paling er vandoor maar ik deed even mijn hand op zijn oog en daarna konden we hem rustig onthaken. Na wat foto's hebben genomen en even gemeten (64 cm),snel terug gedaan.toch nog zonder lege handen thuis gekomen.

 
 
Steur gevangen door Jos van Veen
Hierbij de foto betreffende de vangst van een steur in het Amstel-Drechtkanaal. Deze steur heeft Jos van Veen eind zomer 2011 gevangen met de matchhengel. De haak was beaasd met twee maden en een caster. De afmeting was 47 cm.  Het was voor Jos een hele gewaarwording toen hij boven kwam, daar hij nog nooit, na al die jaren vissen, een steur heeft gevangen in het openbare water. Wellicht dat deze door een particulier in het water uitgezet is omdat deze te groot zou zijn geworden voor het aquarium, maar toch… het blijft bijzonder.
 
 
Wilco de KievitDennis Blewanus
Hierbij een bijdrage van Vincent de Kievit te Wassenaar.

Een geslaagde logeerpartij, Al enige vakanties proberen mijn zoon Wilco de Kievit (12 jaar) en zijn grote neef Dennis Blewanus (15 jaar) uit Amersfoort een logeerafspraak te maken om vervolgens te gaan vissen. Steeds was er een belemmerende factor tot het vorige week (10 t/m 14 augustus) dan eindelijk zover was. Dennis, Wilco en ondergetekende vissen zelf regelmatig op witvis (vaste stok of feeder) en Dennis karpert onder begeleiding van een vriend en heeft meer ervaring dan zijn neef Wilco

.“Ome Vincent” had nog een weekje vakantie en had op een stek waar hij onlangs karper had gezien al enkele malen wat boileys gevoerd. In Wassenaar was DE karperstek nog steeds niet gevonden, of omdat er al volop op karper werd gevist of omdat ander karperviswater zoals rondom het voormalig vliegveld Valkenburg een aparte vergunning vraagt.

De nu gekozen stek gaf wel wat problemen met ingooien van de lijnen vanwege wat in de weg staande bomen.(Ondergetekende had al eerder op karper gevist in Belgie en Frankrijk). Donderdag de 12e augustus was het dan zover en vertrokken we naar de visstek. De karperhengels werden klaargemaakt en wachten maar. Dat wachten werd beloond rond de klok van twaalf uur s’-middags met een knappe schubkarper van 18 pond. Een half uur later was het een schubkarper van 16 pond die aan land werd gebracht. Voor Dennis waren dit zijn derde en vierde karper. Wilco had zijn primeur en heeft straks op school een mooi verhaal te vertellen aan zijn klasgenoten over zijn belevenissen tijdens de zomervakantie.Het was naast de karpervangst, een bezoek aan de plaatselijke kermis een hele geslaagde logeerpartij die we zeker nog een keer over zullen doen.
 
 
Dennis Oomen
Dennis Oomen met een karper gevangen op het Uitwateringskanaal van Katwijk.
 
       
 
Yvo
 
Luc heeft zijn zwager Ivo aan het vissen gekregen. Vanaf Pinksteren zijn ze bijna dagelijks met de vaste stok in de wetering te vinden. Dit was een van zijn eerste aanwinsten een mooie brasen van 48cm. Luc zegt: "Prima gedaan vismaat"
 
 
       
 
Ook zijn zoontje van 4 ving een mooie rietvoorn
 
 
       
 
Martijn de MooijMartijn de Mooij
De vangst van Martijn de Mooij (9 jaar). Op 6 mei ging hij in de avond nog even vissen met een feeder met  een 16/100 lijn en haakje 14 met twee maden. Het gevolg binnen 15 minuten deze zeelt aan de lijn en na een korte heftige dril (10 minuten) heeft Martijn de de zeelt gevangen en opgemeten en weer netjes terug gezet. Met deze vangst heeft zijn vader Léon toch een geduchte tegenstander.
 
       
 
Léon de Mooy ging even de feeder uitproberen die hij van Johan Vreeburg heeft overgenomen. Dat leverde deze schitterende zeelt op van 52 cm.
Als dat geen veelbelovend begin is. Hij is gevangen aan het watertje aan de Bereklauw te Katwijk. Léon viste met een dobber (0.4gr) op een 16/100 lijn. Het gaf een geweldige strijd van wel een minuut of twintig (dat kwam vooral omdat hij iedere keer naar het riet en een bruggetje wou gaan).
 
       
 
Bas van Helden met een barbeel gevangen in de Ardeche in augustus 2009
 
       
 
Vincent de Kievit met een 35 ponds karper gevangen bij het Chateau de Chigy in Frankrijk in juni 2008
 
       
 


Hier een foto van Maarten Smits met een prachtige zeelt. Een leuke bijvangst tijdens een avondje penvissen.
 
       
 
Martijn de Mooij laat hier met een hele mooie snoek zien dat hij goed opgelet heeft bij de jeugdviscursus. De snoek is bijna 75 cm en gevangen met een Rapala plug die hij van zijn zakgeld had gekocht en met de tweede worp was het al raak.
 
       
 
Marcel Knetsch met een schubkaper van 11,56 kilo
 
   
 
 
Marcel Knetsch met een spiegel van 16 pond gevangen op 16 april 2009
 
   
 
 
Marcel Knetsch met een schubkarper van 22 pond gevangen op 15 april 2009
 
   
 
 
Marcel Knetsch met een op 18 maart 2009 gevangen kaper
 
   
 
 
Marcel Knetsch
Deze mooie schub heeft Marcel Knetsch gevangen met de pen tussen de leliebladeren op het voormalige vliegkamp
 
   
 
 
Dennis Oomen in Posterholt
Dennis Oomen met een 28-ponds spiegelkarper. Deze spiegel is gevangen met kattebrokken in het Limburgse Posterholt.
 
   
 
 
Sylvana Veen
Silvano Veen met een prachtige karper, in Oosterijk bij Kaprun aan de haak geslagen.
 
   
 
 
Huib Hoek
Huib Hoek met 1 van de 3 spiegels, gevangen in een klein meertje in de Franse Ardeche
 
   
 
 
Sander Wolters met een snoekbaars gevangen achter de kinderboerderij bij de Rodenburglaan op 11-09-08
 
   
 
 
Deze mooie zeelt van 49cm is gevangen in een vijver bij Léon de Mooy voor de deur in Valkenburg. Hij heeft hem gevangen met maïs.
 
 
 
 
Irene Stoutjeskijk met een door haar zelf gevangen zeelt.
 
   
 
 
Maarten Hoek met een in april 2008 in de sloten rond het voormalig vliegveld gevangen karper.
 
   
 
   
 
 
Willem Stoutjesdijk op een nawinterochtend op de Wassenaarse Wetering. In drie uurtjes zes brasems en een mooie zeelt.
 
   
 
 
Eus van der Ham ving deze prachtige vis tijdens zijn vakantie in Brazilië in december 2007.
 
   
 
 
Paul van der Pol met een karper van 24 pond en 94 cm. Gevangen op een redelijk ondiepe sloot met boilie.
 
   
 
 
Zeelt
Willem Stoutjesdijk met een zeelt gevangen in de Rijn bij Valkenburg.
 
   
 
 
Deze karpers zijn gevangen door jesse hoek. tijdens een regenachtig middagje bij de Flora.(met zijn vader en zijn oom).
 
   
 
 
Prachtig om op zo'n leeftijd al zulke mooie vissen te vangen!
 
   
 
 
Boy van Egmond met een karper van 26 pond
 
   
 
 
Maarten Hoek
Maarten Hoek met een prachtige karper, in april gevangen op de wateren rond het voormalige vliegveld
 
   
 
 
Maarten Hoek
Robert van Duijn met één van de drie karpers die hij op dezelfde dag ving als de hierboven getoonde karper van Maarten Hoek. Alle vier de karpers zijn gevangen met een korst brood.  
   
 
 
Maarten Hoek
Robert met zijn tweede karper
 
   
 
 
Maarten Hoek
Robert met zijn derde karper
 
   
 
 
Willem van Duijn ving tijdens op 27 mei 2006 tijdens een competitiewedstrijd aan de Ringvaart deze prachtige snoekbaars. De snoekbaars werd gevangen met de feeder, met gevlochten lijn en een nylon onderlijn van 0.12 mm. De snoekbaars was precies één meter lang en hij woog ruim 8 1/2 kilo.
 
   
 
 
Bram Zwanenburg met een mooie snoek. De snoek was 95 cm lang en 8.080 gram zwaar
 
   
 
 
Dennis Oomen met een mooie graskarper, gevangen op het water nabij het voormalig vliegveld Valkenburg.
 
   
 
 
Johan Vreeburg met een snoekbaars, gevangen met de feeder tijdens een witviswedstrijd aan het Noorderbuitenspaarne te Haarlem. Johan ving deze snoekbaars met gevlochten hoofdlijn en een haakje 16 op een onderlijn van 0.10 mm.
 
   
 
 
Marcel Kromhout met een 28-ponds karper gevangen in de zomer van 2005 in een prachtig stuwmeer in België. De vis is gevangen met een boilie van Starbaits