Karpervissen in Wassenaar

Karpervissen is populair. Ook binnen de WHSV is een groot aantal karpervissers te vinden. De WHSV doet er alles aan om karpervissers mooi water te bieden waar karper te vangen is.

Denk hierbij aan de Pauwvijver, de vijver aan de Backershagenlaan en de Wassenaarse wetering. Elk jaar worden hier karpers op de kant vastgehouden van dertig pond of meer.

Wij als WHSV willen graag een ieder de kans bieden om dergelijke vissen te vangen. Het is om deze reden dat wij bewust kiezen om geen nieuwe karper uit te zetten in bestaande wateren van de WHSV. Wij geloven in een natuurlijk bestand aan goede, gezonde en grote karpers.

Uit ervaring weten wij dat karper uitzetten weliswaar de kans om een karper te vangen vergroot, maar de kans op sterfte binnen de bestaande populatie ook vergroot. Karper, of welke vis dan ook, uitzetten in een bestaand water betekent ernstig ingrijpen in een biotoop, waar een natuurlijke balans is tussen voedselaanbod en aanwezige vissen. Door veel vis uit te zetten wordt voedselschaarste gecreëerd, die niet door de karpervissers wordt opgeheven. De wateren binnen de WHSV worden niet dusdanig intensief bevist dat een karperput kan worden opgezet en doelmatig kan worden beheerd, zodat van gezond visstandbeheer kan worden gesproken.

Valt er dan geen fatsoenlijke vis te vangen in Wassenaar. Jawel!  Elk jaar worden veel karpers gevangen in Wassenaar. Ondanks dat veel karpervissers hun vangsten angstvallig geheim houden, sijpelt er af en toe een zeer positief bericht door dat er weer een gigant op de kant wordt betast en gefotografeerd.

Wij dagen u van harte uit om een mooi exemplaar te komen vangen en deze op de foto te zetten met u ( met grote grijns ) op de achtergrond.

Groet

Het bestuur van de WHSV

 

Meer links naar Karper:

Nachtvissen in Wassenaar
de Spelregels
Karperverhalen
Stekinformatie
Links
Tips & Tricks