5 september 2015 - Gelote koppelwedstrijd

Vandaag stond de gelote koppelwedstrijd op de wedstrijdagenda. Altijd weer een leuke happening. Zoals de naam al zegt worden de koppelmaten bij loting bepaald. Het kan dus verkeren. Je kan een hele goede visser treffen, maar ook een mindere god. Je kan er in ieder geval wat van opsteken omdat je een keer met een koppelmaat vist waarmee je nog nooit eerder samen mee gevist hebt.

Het weer was de dagen voor de wedstrijd zeer slecht. Het zou op zaterdag beter worden, maar dan pas in de loop van de middag. De paraplu's werden dan ook massaal opgezet en de regenpakken aangetrokken. Bij de loting begon het al. Zo was het droog en zo plensde het. Gelukkig maar heel kort zodat het uitpakken kon beginnen. Tja, dan de moeilijke keuze. Vaste stok of feeder? Dichtbij of ver weg? Met de haak of met de hair? Alle varianten kwamen vandaag aan de beurt. Om enigszins beschut te zitten was het parcours voor de betonfabriek (bij de camping) uitgezet. De wind was noordwestelijk en de bomenrij brak de wind goed. Achteraf geen goede keuze voor de visserij omdat met name de eerste vier koppels moesten schrapen voor een visje. De nummers 5 tot en met 10 en dan met name bij het slootje vingen een stuk beter. Dat doen we volgend jaar anders.

De buien bleven komen, maar gelukkig was het langer droog dan dat het regende. De spullen konden na afloop in ieder geval droog ingepakt worden. De prijsuitreiking werd gedaan bij het parkeerplaatsje bij de pont. De WHSV heeft gezorgd voor koek en zopie en voor de prijzen waren er waardebonnen van de nieuwe hengelsportzaak IYS uit Sassenheim. Het koppel André Bal en Ton Hakkeling had de plek naast het slootje geloot. Een ware hotspot en daar hebben André en Ton goed gebruik van gemaakt. Zij werden eerste met 20.500 gram.

 

 

Francis Scott
Kees Riem
Fred Verhoeven
Boet Kastanja
Dirk Koolmoes
Bram Zwanenburg
Jan van den Oever
Peter Dekker
De winnaars André Bal en Ton Hakkeling

 

uitslag
Namen
Plaatsnummer
Gewicht
1
Ton Hakkeling en André Bal
6
20.500
2
Eus van der Ham en Leo Diemel
7
11.150
3
Willem Stoutjesdijk en Paul van der Pol
9 (staart)
11.050
4
Piet Mieloo en Justin van Wijngaarden
8
10.600
5
Fred Verhoeven en Boet Kastanja
2
6.300
6
Peter Dekker en Jan van den Oever
5
6.100
7
Dirk Koolmoes en Bram Zwanenburg
1 (kop)
5.100
8
Francis Scott en Johan Vreeburg
4
4.050
9   Fred van Eijk en Kees Riem   3   0