Willem van Duijn wint ook in Pennekenvolt

 

Pennekenvolt 2017

Het is alweer voor de zevende keer dat de Wassenaarse HSV haar jaarlijkse vijver wedstrijd hield op de vijvers van Pennekenvolt. Al vanaf 2011 is deze wedstrijd jaarlijks gehouden. Een prachtige dag met gemiddeld gezien mooie vangsten. Toegegeven;  de gemiddelde vangst ligt dit jaar lager dan in de vorige jaren.
Dankzij sponsoring van IYS en van de penningmeester van de Wassenaarse hengelsportvereniging  werd het organiseren van de wedstrijd mogelijk. De kosten zijn hoog, maar door de sponsoring en een kleine bijdrage voor inschrijving zijn we weer in staat geweest het vervoer met een luxe touringcar aan te bieden, de vijver afte huren, de netten te huren en niet onbelangrijk bij aankomst een kop koffie aan te bieden. Daar hebben Hengelsport  IYS en de Wassenaarse Hengelsportvereniging er toch mooi voor gezorgd dat het een mooie wedstrijd is geworden met  mooie prijzen. Huib Kwakernaak trakteerde op heerlijke kaas van zijn kaasboerderij. Een spontane actie die zeer gewaardeerd werd. Dat meedoen aan deze dag gewild is blijkt wel uit het feit dat er enkele niet- leden snel lid zijn geworden zodat ze mee konden. De wedstrijdcommissie heeft  vanwege het enthousiasme van de deelnemers, de organisatie dit jaar met enthousiasme ter hand genomen. Voor vrijdag 29  juni 2018 is een voorlopige reservering gedaan. Zet deze datum alvast in uw agenda.
Niet onvermeld mag worden is de actie van Jacques Slats. Eén moment van onachtzaamheid en weg was zijn hengel. Niet de karper werd gevangen door de hengel, maar de hengel werd gevangen door de karper. Als snel had de karper de hengel naar het midden van de vijver getrokken en mislukten de pogingen om met een werphengel  de vis naar de kant te krijgen. En dan zit er maar een ding op en dat is in het adamspak te water en zwemmend de hengel  naar de kant te krijgen. Onder geloei van de op  het terras zittende vrouwen lukte het Jacques de hengel  op de kant te krijgen.
Ook al was er sprake van een zeer leuke dag,  er werd natuurlijk een wedstrijd gevist. Voor de zoveelste keer is Willem van Duijn met afstand de beste. Niet alleen ving hij veel  brasems, er werden door hem 4 karpers de kant opgetrokken.
Hoe Willem dat voor elkaar heeft gekregen kan je hier lezen.